Ένταση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος μεταξύ μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής και της αστυνομίας

Ένταση επικράτησε νωρίς το πρωί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος κατά την άφιξη των εργαζομένων στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική.

Συγκεκριμένα, ομάδα περίπου 10 ατόμων κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και εισήλθε στους χώρους του υπουργείου.

Παράλληλα, λίγο μετά τις 8:30 προχώρησαν σε κατάληψη του υπουργείου.

Οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών, απωθώντας τους διαδηλωτές.

Σημειώνεται πως αναμένονται και άλλα πούλμαν με εργαζομένους από την Χαλκιδική.

Οι μεταλλωρύχοι έχουν ανοίξει ένα πανό που γράφει τη λέξη «κατάληψη» στην είσοδο του κτιρίου και δεν επιτρέπουν σε κανέναν την είσοδο σε αυτό.

Εκπρόσωπος των εργαζομένων, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε πως «έχουμε κάνει πάρα πολλά αιτήματα στους αρμόδιους υπουργούς και δεν μας έχουν δεχθεί. Θα παραμείνουμε εδώ μέχρι να πάρουμε τις άδειες και να έχουμε δουλειά. Οι άδειες είναι στα γραφεία των Υπουργών και έχουμε έρθει για να λάβουμε απαντήσεις».

Δεν πρόκειται να φύγουμε εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας για εργασία. Έρχονται και άλλοι εργαζόμενοι οι κινητοποιήσεις μας θα κλιμακωθούν», ανέφερε ο ίδιος σημειώνοντας ότι θέλουν να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης στην έκδοση αδειών για τα μεταλλεία στη Χαλκιδική που οδήγησαν την καναδική εταιρεία Eldorado να ανακοινώσει την πρόθεσή της να αναστείλει την επένδυσή της στην Ελλάδα.

%d bloggers like this: