Απάντηση Σακελλαρίδη σε Σόιμπλε: Δεν βλέπουμε το Eurogroup σαν πόκερ

«Το ποιος είναι ανεύθυνος και ποιος είναι υπεύθυνος είναι υποκειμενικό», δήλωσε σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά Fm ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης απαντώντας έμμεσα στις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε.

«Θα μπορούσα να απαντήσω και εγώ ότι η συμπεριφορά της Γερμανίας είναι ανεύθυνη» τόνισε. Θέλουμε λύση σε πολιτικό επίπεδο, δεν το βλέπουμε σαν πόκερ, ούτε μπλοφάρουμε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ακόμα πως επιθυμία της κυβέρνησης είναι να κλείσει το συντομότερο η συμφωνία με τους εταίρους, ούτως ώστε να αρχίσουν και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες.

«Δεν μας αρέσει να τραβάμε το σκοινί, αλλά δεν μπορεί να τελειώσει (σσ η διαπραγμάτευση) αν δεν υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία. Πρέπει να μπει ένα τέλος στον παραλογισμό» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σόιμπλε και το… πόκερ

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σόιμπλε σε σημερινή του συνέντευξη σε γερμανικό ραδιόφωνο εξέφρασε τη… λύπη του για του Έλληνες, έκανε λόγο για ανεύθυνη ελληνική κυβέρνηση που παίζει πόκερ, «χάσιμο χρόνου» οι ελληνικές προτάσεις.

Ο κ. Σόιμπλε είπε επίσης πως είναι αμφίβολη μια συμφωνία με την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup.

«Από ό,τι άκουσα σχετικά με τις τεχνικές συνομιλίες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, είμαι πολύ επιφυλακτικός, αλλά θα πάρουμε σήμερα μια αναφορά και θα δούμε» δήλωσε ουπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε ότι η Γερμανία δεν θέλει μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αλλά διευκρίνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει το ελάχιστο των αξιώσεων.

Σημείωσε ότι το θέμα κατά την αποψινή συνάντηση δεν είναι να βρεθεί κάποιος συμβιβασμός, αλλά «να κάνουμε την Ελλάδα και πάλι ανταγωνιστική» και πρόσθεσε ότι πολλοί συνάδελφοί του στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρουν στο μεταξύ ότι το βιοτικό επίπεδο στις χώρες τους είναι χαμηλότερο από αυτό της Ελλάδας.

 

Πηγή: www.newpost.gr