Βίτσας: Όποιος έχει πρόβλημα με την αναβάθμιση των F16 να το πει καθαρά

Σε κάθε περίπτωση, από την πλευρά μας, όλα γίνονται με διαφάνεια και όπου απαιτείται υπό τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, κατέστησε σαφές ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής αναφερόμενος τόσο στην αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 όσο και στην υπόθεση της πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Ειδικότερα αναφερόμενος στην αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 ο κ. Βίτσας κάλεσε «όποιος έχει πρόβλημα να το πει καθαρά και ν΄ αφήσει τα περί “Δανιμαρκίας” και άλλων βασιλείων. Ν’ απαντήσει δηλαδή στην πρόσκληση-πρόκληση που απηύθυνε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας». «Τίποτα δεν έχει παγώσει. Ήρθε η ώρα αυτό το αίτημα της Πολεμικής Αεροπορίας να γίνει πραγματικότητα για να παίζει η ΠΑ αποτελεσματικά τον ρόλο της σε μια προοπτική χρόνου. Θέλουμε τα πρώτα αναβαθμισμένα να τα παραλάβουμε, αν είναι δυνατόν, ακόμα και μέσα στο 2019», πρόσθεσε.

Επαναλαμβάνοντας ότι «ο πρωθυπουργός και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν διεκδικούμε αντισταθμιστικά οφέλη πέραν των αναγκαίων για το πρόγραμμα», ο κ. Βίτσας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «αυτό πέρα από τη διαφάνεια και τον πλήρη έλεγχο εφαρμογής του προγράμματος, θα οδηγήσει και σε μείωση του κόστους. Σ’ αυτό το πλαίσιο θέλουμε να κινηθεί και η όποια βοήθεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση της ΝΔ στην υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτίμησε ότι «έχουμε να κάνουμε με μια επικοινωνιακή φούσκα της αντιπολίτευσης με πολλαπλή στόχευση. Η ιστορία αυτή εντάσσεται σε μια προσπάθεια υπονόμευσης της κυβέρνησης μέσω μιας εμμονικής πολεμικής ενάντια στον Πάνο Καμένο. Είναι ακόμα χαρακτηριστικό πως η δήθεν “αναφορά” του ταξιάρχου, δεν έχει υποβληθεί ποτέ σε Γενικό Επιτελείο ή στη ΓΔΑΕΕ. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχουν από την πλευρά του Ελληνικού Δημοσίου, ούτε μεσάζοντες ούτε αντιπρόσωποι. Σε κάθε περίπτωση, από την πλευρά μας, όλα γίνονται με διαφάνεια και όπου απαιτείται υπό τον κοινοβουλευτικό έλεγχο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα ο κ. Βίτσας διευκρίνισε ότι «η διανομή του γίνεται με ενιαία κριτήρια και καλύπτει και τμήμα των πιο χαμηλόμισθων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Το διάστημα που προηγήθηκε διασφαλίσαμε αρκετά για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με ενέργειες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, και εξετάζουμε μαζί με το υπουργείο Οικονομικών τρόπους για την επίλυση και άλλων ζητημάτων, ανάμεσά τους και η πλήρης υλοποίηση της απόφαση του ΣτΕ», γνωστοποίησε.

«Το καλοκαίρι του 2018 τελειώνει η μνημονιακή περίοδος. Από τώρα εργαζόμαστε, ώστε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και ένα νέο κοινωνικό κράτος να δώσει νέα αναπτυξιακή ώθηση με δίκαιη αναδιανομή για το παρόν και το μέλλον. Πάει όμως πολύ, οι πολιτικές δυνάμεις που είναι υπεύθυνες για την κρίση, που επέλεξαν την χειρότερη μέθοδο, την μνημονιακή μέθοδο για δήθεν έξοδο από αυτή, που έχουν στους κόλπους τους την ελίτ που ενώ ο ελληνικός λαός χειμάζεται, αυτή η ελίτ κερδίζει και στέλνει τα κέρδη της σε φορολογικούς παραδείσους, να υψώνουν το δάκτυλο» σχολίασε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

%d bloggers like this: