Βρετανία: Υπουργικές πιέσεις προς την Μέι να τερματίσει τη λιτότητα

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δέχεται πιέσεις από υπουργούς της κυβέρνησής της να τερματίσει την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει, καθώς μια νέα δημοσκόπηση υποδεικνύει ότι η δημοτικότητά της βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, γράφει η εφημερίδα Observer.

Ο υπουργός Υγείας Τζέρεμι Χαντ θέλει η κυβέρνηση να καταργήσει το όριο στις αυξήσεις των μισθών των εργαζόμενων στο δημόσιο που βρίσκεται κάτω από τον πληθωρισμό, στο 1% για το νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ η υπουργός Παιδείας Τζαστίν Γκρίνινγκ θέλει περισσότερα κονδύλια για τα σχολεία, σύμφωνα με το δημοσίευμα(1).

Παρότι η ίδια και το κόμμα της ανέμεναν μια σαρωτική νίκη, η Μέι έχασε την πλειοψηφία της στη Βουλή των Κοινοτήτων στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές του περασμένου μήνα, αναγκάζοντας την πρωθυπουργό να κλείσει μια συμφωνία με ένα μικρό ευρωσκεπτικιστικό βορειοϊρλανδικό προτεσταντικό κόμμα.

Το Εργατικό Κόμμα, η αξιωματική αντιπολίτευση στη Βρετανία, πήγε πολύ καλύτερα απ’ ό,τι αναμενόταν στις εκλογές του Ιουνίου, κάτι που αποδόθηκε στις δεσμεύσεις του πως θα τερμάτιζε την πολιτική λιτότητας και θα καταργούσε το όριο του 1% στις αυξήσεις των μισθών για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα.

Το ποσοστό δημοτικότητας της Μέι βρίσκεται πλέον στις -20 μονάδες από το επίπεδο των 21 μονάδων όπου βρισκόταν τον Απρίλιο, σύμφωνα με μια έρευνα της εταιρείας Opinium η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Observer.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

%d bloggers like this: