ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Η πρόταση Μυτιληναίου συμφέρει και τη ΔΕΗ και τους εργαζόμενους

Θετικά βλέπει η ΓΕΝΟΠ ΔEH την πρόταση της Μυτιληναίος  προς τη διοίκηση της εταιρείας για την περιβαλλοντική αναβάθμιση των λιγνιτικών μονάδων του ΑΗΣ Αμυνταίου με 110 εκατ. ευρώ και την επέκταση της σύμβασης προμήθειας ρεύματος με την Αλουμίνιον της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Αδαμίδης  υποστηρίζει  ότι πρόκειται για «καθαρή κι επίσημη πρόταση», η οποία είναι σύμφωνη και με τις επιδιώξεις των εργαζομένων: «Αν ο ΑΗΣ Αμυνταίου δεν συμπεριληφεί στον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό, τότε δεν έχει κανένα νόημα καμία πρόταση. Η ΓΕΝΟΠ και οι εργαζόμενοι δίνουμε αγώνα να ενταχθεί σε αυτόν. Προτάσεις που βοηθούν την εταιρία προς αυτή την κατεύθυνση είναι ευπρόσδεκτες»,

«Πρώτον, πιστεύουμε ότι οι λιγνιτικές του μονάδες είναι απαραίτητες για την ενεργειακή ασφάλεια.Δεύτερον, διασφαλίζονται οι περίπου 800 θέσεις εργασίας και τρίτον, συνεχίζουν να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία, τόσο στην οικονομία όσο και στην παροχή της αναγκαίας τηλεθέρμανσης των κατοίκων των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας».

«Ο Μυτιληναίος ζητά να βάλει 110 εκατ. ευρώ για την περιβαλλοντική αναβάθμιση των λιγνιτικών μονάδων, ώστε να συνεχίζουν να παράγουν ρεύμα, να λειτουργούν. Δεν ζητά αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος και αντιτείνει την επέκταση της σύμβασης της προμήθειας ρεύματος για το εργοστάσιο της Αλουμίνιον της Ελλάδας. Το συμβόλαιο λήγει στο τέλος του 2020. Τις τιμές προμήθειας δεν τις ξέρουμε κι αυτό είναι θέμα της διοίκησης και της γενικής συνέλευσης των μετόχων να τις διαπραγματευτεί».

«Με βάση τα σημερινά και επίσημα δεδομένα, η πρόταση της Μυτιληναίος  είναι εκείνη που διασφαλίζει τις επιδιώξεις μας και κατά τη γνώμη μας είναι συμφέρουσα για την εταιρία, τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία».

%d bloggers like this: