ΓΣΕΕ: Επιστολή στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου με τις παρατηρήσεις και τις επισημάνσεις για τις εργατικές ρυθμίσεις του πρόσφατου νομοσχεδίου

Επιστολή στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, απέστειλε η ΓΣΕΕ, με τις παρατηρήσεις και τις επισημάνσεις της συνομοσπονδίας για τις εργατικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο, που κατέθεσε το υπουργείο στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων, η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία πρέπει να αξιολογηθεί με κριτήριο το ασφυκτικό πλαίσιο που έχουν επιβάλει το τρίτο και το τέταρτο μνημόνιο και με το οποίο επικυρώνεται το περιβάλλον της πλήρους απορύθμισης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας της χώρας. Στην επιστολή, η ΓΣΕΕ υποστηρίζει, επίσης ότι, «εάν δεν υπάρξει άμεσα αποκατάσταση της συλλογικής προστασίας των εργαζομένων, επαναφορά των κανόνων ισχύος των συλλογικών συμβάσεων εργασίας (ΣΣΕ) και διασφάλιση του δικαιώματος απεργίας, παράλληλα με τροποποίηση των ρυθμίσεων που αποτελούν την πηγή της εργατικής αυθαιρεσίας (π.χ. για την εκ περιτροπής εργασία, την προσωρινή απασχόληση, το χρόνο εργασίας), τότε οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία θα χάσει το θετικό της πρόσημο στην πράξη».

Η επιστολή στην υπουργό Εργασίας εστάλη, λίγες ημέρες μετά την επιστολή της ΓΣΕΕ στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με το σύνολο των αιτημάτων του κόσμου της μισθωτής εργασίας για την επιτακτική ανάγκη συνολικής αποκατάστασης της εργατικής προστασίας, αλλά και το αίτημα για συνάντηση, το οποίο, μέχρι στιγμής, όπως λέει η Συνομοσπονδία, δεν έχει γίνει αποδεκτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

%d bloggers like this: