Γ. Σταθάκης: Δεν θα ήταν πρόβλημα μια πιστωτική γραμμή μετά το 2018

Να τηρήσει το επενδυτικό σχέδιο με βάση τις συγκεκριμένες προδιαγραφές που εκπορεύονται από τη σύμβαση, καλεί την Eldorado Gold ο Γιώργος Σταθάκης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα “Documento”.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρει ότι “η συγκεκριμένη επένδυση πρέπει να τηρεί τους ύψιστους περιβαλλοντικούς όρους, άρα κάθε επιμέρους δραστηριότητα πρέπει να υπόκειται σε διαρκή περιβαλλοντική αδειοδότηση και επιτήρηση και ταυτόχρονα να τηρεί τη βασική της υπόσταση που είναι η καθετοποίηση”.

Δηλώνει ότι η ελληνική οικονομία έχει σταθεροποιηθεί και έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις ώστε η οικονομία να εμφανίζει “ισχυρά στοιχεία ανάκαμψης” και εκτιμά ότι είναι “από δύσκολο έως απίθανο”, με βάση τις επιδόσεις της κυβέρνησης, να τεθούν νέα θέματα από τους θεσμούς κατά τη διάρκεια της τρίτης αξιολόγησης.

Για τον τρόπο με τον οποίο θα επιστρέψει η οικονομία στις αγορές, τονίζει ότι “το ιδεατό είναι η καθαρή έξοδος (τον Αύγουστο του 2018), αλλά δεν νομίζω ότι το να υπάρξει και μια πιστωτική γραμμή αποτελεί πρόβλημα”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

%d bloggers like this: