Δ. Βίτσας: Παπανδρέου και Allende ήθελαν την μεγάλη αλλαγή όπως ο ΣΥΡΙΖΑ

Την άποψη ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου, όπως και ο Salvador Allende, εξέφραζαν την ανάγκη μιας μεγάλης αλλαγής στις κοινωνίες που απευθύνονταν, αντιμετωπίζοντας σφοδρές αντιδράσεις από το προϋπάρχον σύστημα, κάτι που συμβαίνει και σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα, εξέφρασε στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Βίτσας.

«Σαν σήμερα πήρε ο Allende την κυβέρνηση στην Χιλή και συνέβησαν τα ίδια πράγματα με διαφορετικό αποτέλεσμα» σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας. «Το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα κόμμα που έβλεπε ότι η αλλαγή πρέπει να πάει πολύ πιο πέρα και να έχει κοινωνικά χαρακτηριστικά (…) η γέννηση του κόμματος είναι καλή ευκαιρία να το πεις αυτό το πράγμα, γιατί δεν υπάρχει ιδιοκτησιακή διαδικασία», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο σήμερα, έκανε λόγο για αλλαγή στο μεταπολιτευτικό σύστημα. «Η κοινωνία ήθελε να υπερβεί το τρίγωνο της διαπλοκής», τόνισε.

Ο Δημήτρης Βίτσας έκανε λόγο για «καινούργια προσπάθεια αλλαγών σήμερα, όταν δόθηκε μια μάχη που έφτασε σε τέλος τον Ιούλιο του ’15 και επαναβεβαιώθηκε με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Εκτίμησε δε, ότι όταν ο Ανδρέας ανέλαβε τη διακυβέρνηση, το ευρωπαϊκό περιβάλλον ήταν υπέρ του. «Έρχεται ο Macron, δεν θα συζητήσεις μόνο τις διμερείς σχέσεις το θέμα είναι τι θα γίνει στην Ευρώπη» είπε.

«Εμείς θέλουμε να κλείσει η (τρίτη) αξιολόγηση γρήγορα… Στόχος να βγούμε από τη διαδικασία των μνημονίων» τόνισε. «Από τη δική μας την πλευρά έχουμε κάνει τα περισσότερα, λίγα πράγματα έχουν να γίνουν», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Βίτσας δήλωσε μεν ότι δεν μπορεί ένας υπουργός να κάνει προσωπική πολιτική στην κυβέρνηση, συμπλήρωσε όμως ότι «όποιος διαφωνεί έχει διάφορους δρόμους να εκφράσει τη διαφωνία του», αφήνοντας υπαινιγμούς για παραίτηση των διαφωνούντων.

Πηγή: skai.gr

%d bloggers like this: