ΕΛΤΑ: Την Πέμπτη η γενική συνέλευση για νέα διοίκηση

Στη γενική συνέλευση των Ελληνικών Ταχυδρομείων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη αναμένεται να εγκριθούν οι αλλαγές στη διοίκηση του οργανισμού, που είναι αρμοδιότητα της ΕΕΣΥΠ, καθώς τα ΕΛΤΑ ως θυγατρική της εταιρεία, υπάγονται άμεσα σε αυτή.

Μια απόφαση που έπρεπε να έχει παρθεί εδώ και αρκετό καιρό καθώς η τωρινή διοίκηση των ΕΛΤΑ είναι αυτή που δημιούργησε το πρόβλημα με την παρακράτηση των χρημάτων των καταναλωτών της ΔΕΗ και την μη απόδοση τους στην εταιρεία με αποτέλεσμα να πληγεί καίρια το κύρος των ΕΛΤΑ, τα οποία έχασαν, μάλιστα, αρκετούς πελάτες που πλήρωναν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ μέσω των υποκαταστημάτων τους, ενώ είναι αντιμέτωπα με σειρά προκλήσεων, με κυρίαρχο το πρόβλημα ρευστότητας, τη μείωση των εσόδων από το επιστολικό ταχυδρομείο και τη μη εξόφληση των οφειλών του ελληνικού δημοσίου.

Άλλωστε και ο ρόλος του υπερταμείου είναι αυτός , να αξιολογεί τις εκάστοτε διοικήσεις των ΔΕΚΟ και να προβαίνει στις κατάλληλες κινήσεις και αλλαγές για την βελτιστοποίηση των υπηρεσιών και τη λειτουργία της εταιρεία  ως σύγχρονο οργανισμό.

Τα πρόσωπα της νέας σύνθεσης του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ θα πρέπει να έχουν συνδυαστικά τα κατάλληλα προσόντα και την επαγγελματική εμπειρία, καθώς θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια σειρά από προκλήσεις με σκοπό τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας και το μετασχηματισμό της σε ένα σύγχρονο οργανισμό, ικανό να ανταποκριθεί στο σημαντικό κοινωνικό του ρόλο αλλά και στις ραγδαίες εξελίξεις στην ταχυδρομική αγορά και ειδικά στις ταχυμεταφορές.

%d bloggers like this: