Επίθεση Ερντογάν σε Ελλάδα για το θέμα της μη έκδοσης των στρατιωτικών

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στην Ελλάδα κατηγορώντας την για το θέμα των στρατιωτικών που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας και για τη μη έκδοσή τους στην Τουρκία μετά από την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης. Σημειώνεται ότι αυτή η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από το επίσημο ταξίδι στην Αθήνα του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο πορτογαλικό τηλεοπτικό δίκτυο “RTP”, ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγόρησε την Ελλάδα, τη Γερμανία και το ΝΑΤΟ για υπόθαλψη εγκληματιών.

Είπε, “ανοησίες η απόφαση της δικαιοσύνης”. “Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυστυχώς κάποιοι που είναι στο ΝΑΤΟ και έχουν καταφύγει εκεί. Τώρα, πώς να το εξηγήσουμε αυτό; Βλέπουμε τον πραξικοπηματία αξιωματικό ή τον στρατηγό να διαφεύγει σε χώρες με τις οποίες είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ. Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 10 στην Ελλάδα και ξέρετε τι μας λένε; “Αυτό το θέμα είναι θέμα της δικαιοσύνης, εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε στη δικαιοσύνη””, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

“Τι ανοησίες είναι αυτές; Θέτεις σε ισχύ μια διοικητική απόφαση και κλείνεις την υπόθεση. Γιατί; Γιατί αυτοί είναι πραξικοπηματίες. Εσύ, γιατί υπερασπίζεσαι έναν τρομοκράτη; Αυτός είναι τρομοκράτης, άρα τι πρέπει να τον κάνει αυτή η χώρα; Και εφόσον έχουμε μεταξύ μας μια συμφωνία για την έκδοση εγκληματιών, εσύ πρέπει να μας τον στείλεις πίσω, να μας τον δώσεις”.

Ακόμα, διαβεβαίωσε “η Τουρκία είναι πολιτισμένη,είναι μια χώρα που τηρεί το διεθνές δίκαιο και εμείς σε καμία περίπτωση δεν έχουμε θέμα να δεχθούμε τις κατηγορίες”.

%d bloggers like this: