Επιβεβαιώθηκε η επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα του T. Erdogan στις 7 και 8 Δεκεμβρίου

Την επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα του Τούρκου προέδρου στις 7-8 Δεκεμβρίου, επιβεβαίωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Hakan Cavusoglu.

Σύμφωνα με τον Ant1, ο κ. Cavusoglu ανέφερε ότι ο Τ. Erdogan είναι ο πρώτος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας που επισκέπτεται την Ελλάδα ύστερα από 65 χρόνια.

«Ο πρόεδρος μας είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας που επισκέπτεται την Ελλάδα ύστερα από 65 χρόνια. Θεωρώ ότι η επίσκεψη αυτή θα έχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα και θα προσθέσει στις προηγούμενες επισκέψεις υψηλών αξιωματούχων στην Ελλάδα από την Τουρκία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, είχε εκφράσει πρόσφατα την πεποίθησή του ότι οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας θα ωφεληθούν από αυτήν την επίσκεψη, θέτοντας παράλληλα και παραμέτρους συνεργασίας το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα, είχε αναφέρει ότι το συμβούλιο συνεργασίας θα λάβει χώρα τον προσεχή Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας και 3 σχέδια που έχουν αναλάβει από κοινού οι δύο χώρες στο πλαίσιο της συνεργασίας τους.

Το πρώτο αφορά υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών και αγαθών από τη δυτική τουρκική επαρχία Ισμίρ στη Θεσσαλονίκη, όπως είπε ο ίδιος. Το δεύτερο είναι η σύνδεση με τρένο ανάμεσα στην Κωνσταντινούπολη και τη Θεσσαλονίκη ενώ το τρίτο αφορά γέφυρα ανάμεσα στους Κήπους και το τουρκικό συνοριακό πέρασμα της Ιπσάλα.

Να σημειωθεί ότι ο τελευταίος πρόεδρος που είχε επισκεφθεί την Ελλάδα ήταν ο Celal Bayar το 1952.

%d bloggers like this: