ΗΠΑ: Θα εξεταστεί το αίτημα έκδοσης του Γκιουλέν όταν η Αγκυρα παρουσιάσει τα στοιχεία

Η Ουάσιγκτον θα εξετάσει το ενδεχόμενο της έκδοσης του ισλαμιστή κληρικού και επικεφαλής της οργάνωσης FETO Φετουλάχ Γκιουλέν σε σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται ότι εμπλέκεται στην δολοφονία το Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία Αντρέι Κάρλοφ, όταν η ‘Αγκυρα παρουσιάσει τα σχετικά έγγραφα, δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Νικόλ Ναβάς στο πρακτορείο TASS.

« Θα εξετάσουμε οποιαδήποτε στοιχεία, τα οποία μπορεί να μας παρουσιάσει η κυβέρ-νηση της Τουρκίας σε σχέση με αυτό το γεγονός» δήλωσε η Νικόλ Ναβάς, επισημαίνοντας ότι « θα λάβουμε την οποιαδήποτε απόφαση για την έκδοση (του Γκιουλέν -σ.σ) με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία και σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία». Η ίδια δεν θέλη-σε να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες, επισημαίνει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Την Δεύτερα , αναφέρει το TASS, το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο HABERT?RK μετέδωσε ότι τουρκικό δικαστήριο έδωσε εντολή για την σύλληψη οκτώ μελών της FETO , μεταξύ των οποίων και του Γκιουλέν με την κατηγορία ότι εμπλέκονται στην δολοφονία του Ρώ-σου πρεσβευτή Αντρεί Κάρλοφ. Σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι ο Γκιουλέν ήταν εκείνος που έδωσε την εντολή για την δολοφονία του Κάρλοφ.

O Ρώσος πρεσβευτής στην Τουρκία Αντρέι Κάρλοφ δολοφονήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 2016, σε εκθεσιακό χώρο, όπου πήγε για να εγκαινιάσει έκθεση φωτογραφίας στην ‘Αγκυρα με ρωσική θεματική. Ο δολοφόνος, ο 22χρονος Μεβλούτ Αλτιντάς σκοτώθηκε επί τόπου από άνδρες της ασφαλείας.

%d bloggers like this: