Ηλεία: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά – Δεν απειλούνται κατοικίες στην Ζάκυνθο

Συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιεί από τα ξημερώματα ένα ελικόπτερο τύπου Ericsson και στα δύο μέτωπα της πυρκαγιάς στις περιοχές Περιστέρι-Οινόη και Κρυονέρι-Δαφιώτισα στην Ηλεία, ενώ όλη την νύχτα τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής με τη συνδρομή εθελοντών και κατοίκων της περιοχής έδιναν σκληρές μάχες με τις φλόγες, οι οποίες προς το παρόν δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με επικεφαλής τον Περιφερειακό Διοικητή Δυτικής Ελλάδας Κώστα Κυριακόπουλο με 24 οχήματα, 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 7 υδροφόρα οχήματα που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια και τον Δήμο.

Σχετικώς καλύτερη, σε σχέση με χθες, χαρακτηρίζει την κατάσταση και στα δύο μέτωπα των πυρκαγιών στην Ηλεία ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την ώρα είναι καλές.

«Η μάχη συνεχίζεται δεν εφησυχάζουμε», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Απόστολος Κατσιφάρας και τόνισε ότι «εάν οι καιρικές συνθήκες παραμείνουν καλές και οι άνεμοι δεν ενταθούν, θα καταστεί δυνατόν να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές».

Εχθές, η πυρκαγιά κινήθηκε πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ενώ οι κάτοικοι της κοινότητας Περιστέρι της Ηλείας, που απειλείται από την φωτιά, αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και όπως λένε, θα μείνουν στο χωριό, για να προστατέψουν τις περιουσίες τους.

Δεν απειλούνται κατοικίες στην Ζάκυνθο

Τρία μέτωπα πυρκαγιάς παραμένουν σε εξέλιξη στη Ζάκυνθο χωρίς όμως να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν την προσπάθεια για να ελέγξουν περιμετρικά τα μέτωπα της φωτιάς, ενώ παρουσιάζονται αναζωπυρώσεις. Μάχη δίνουν για να ελέγξουν τη φωτιά σε χαράδρα στο Καταστάρι.

Συνολικά στην περιοχή επιχειρούν 2 ελικόπτερα 134 πυροσβέστες με 37 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα με 30 άτομα καθώς επτά υδροφόρες των ΟΤΑ.

Η νύκτα όμως ήταν δύσκολη για τους κατοίκους του χωριού Κοιλιωμένος στη Ζάκυνθο, καθώς οι φλόγες κατευθύνθηκαν κάποια στιγμή προς τα σπίτια. Όλοι οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο για να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τις πρώτες οικίες του χωριού.

Στη Ζάκυνθο, το τελευταίο πενθήμερο έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 20 δασικές πυρκαγιές, με κυριότερες εστίες στις περιοχές Καταστάρι, Κοιλιωμένο και Παλαιό Χωριό.

%d bloggers like this: