Η Ρωσία αυξάνει τους πυραύλους S-400 στην Κριμαία

Η Ρωσία πρόκειται να αναπτύξει σύντομα περισσότερους πυραύλους S-400 στη χερσόνησο της Κριμαίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο πληροφορίες του ρωσικού υπουργείου Αμυνας.

Η αύξηση της παρουσίας του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος στην περιοχή κλιμακώνει περαιτέρω την κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στον απόηχο της κήρυξης στρατιωτικού νόμου για 30 ημέρες από την πλευρά του προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο σε διάφορα μέρη της χώρας, μετά την κατάληψη τριών ουκρανικών πλοίων από το ρωσικό Ναυτικό.

Παράλληλα, το πρακτορείο ειδήσεων RIA ανακοίνωσε ότι τα νέα συστήματα S-400 θα είναι λειτουργικά και έτοιμα προς χρήση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και την ντε φάκτο αυτονόμηση ρωσόφωνων περιοχών της Ανατολικής Ουκρανίας, η απειλή ανοιχτής στρατιωτικής σύγκρουσης επανήλθε στην ημερήσια διάταξη ύστερα από το σοβαρό ναυτικό επεισόδιο της Κυριακής. Hδη, ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις σε επιφυλακή, ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδρίαζε εκτάκτως για την αντιμετώπιση της κατάστασης.