Θ. Καράογλου: Ούτε μία απόλυση στο Δημόσιο με κυβέρνηση ΝΔ

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να γίνει ούτε μία απόλυση στο Δημόσιο με κυβέρνηση ΝΔ έδωσε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ, Θ. Καράογλου. Όπως υποστήριξε, το Δημόσιο θα περιοριστεί, αλλά όχι μέσω απολύσεων, αλλά μέσω συνταξιοδοτήσεων και μειωμένων προσλήψεων. Παράλληλα, χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη ως έναν πολιτικό διαφορετικής κοπής που υπόσχεται μόνο αυτά που μπορούν να γίνουν κι επανέλαβε τη δέσμευση της ΝΔ να ενισχυθεί η απασχόληση και η ανάπτυξη της οικονομίας μέσω του ιδιωτικού τομέα.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις που πρόκειται να κάνει από τη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε, «αν περιμένουμε πυροτεχνήματα δεν πρόκειται να τα δούμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί είναι ένας πολιτικός διαφορετικής κοπής που θέλει να υπόσχεται πράγματα που μπορούν να γίνουν, ρεαλιστικά».

«Κακώς έχει συνδεθεί ο Μητσοτάκης με απολύσεις στο Δημόσιο»

Ερωτηθείς εάν τα περί μείωσης του δημόσιου τομέα σημαίνουν και απολύσεις απάντησε πως «κακώς έχουν συνδέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με κάποιες απολύσεις που έχουν γίνει στο Δημόσιο».

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, «ούτε μία απόλυση στο Δημόσιο δεν θα γίνει χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα περιοριστεί το κράτος».

«Το ίδιο το μνημόνιο μιλάει για μία πρόσληψη κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις. Αν εφαρμοζόταν αυτό, τα τελευταία δύο χρόνια αντί να αυξάνεται ο αριθμός των (υπαλλήλων) του δημόσιου τομέα, θα είχε μειωθεί».

Εξήγησε δε πως «μείωση του δημόσιου τομέα θα επέλθει μέσω των συνταξιοδοτήσεων και με τον μειωμένο αριθμό προσλήψεων και αυτό που θα είναι το μεγάλο στοίχημά μας την επόμενη μέρα που θα είμαστε κυβέρνηση είναι να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να έρθει ανάπτυξη και η ανάπτυξη έρχεται μόνο μέσω του ιδιωτικού τομέα και μόνο μέσω επενδύσεων».

«Στόχος η ενίσχυση της απασχόλησης μέσω του ιδιωτικού τομέα»

Ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε πως είναι «λάθος κατεύθυνση» οι κινήσεις που γίνονται από την πλευρά της κυβέρνησης για μείωση της ανεργίας.

«Βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες ένα επικοινωνιακό κρεσέντο από την πλευρά της κυβέρνησης ότι μειώνεται η ανεργία. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Μείωση ουσιαστική της ανεργίας, υγιής θα υπήρχε μόνο αν δημιουργούνταν νέες θέσεις εργασίας μέσα από επενδύσεις. Αν υπήρχε ανάπτυξη, αν υπήρχαν επενδύσεις που θα δημιουργούσαν στον ιδιωτικό τομέα υγιείς θέσεις εργασίας, τότε θα πανηγύριζα κι εγώ μαζί με την κ. Αχτσιόγλου».

Ο στόχος, πρόσθεσε, «θα έπρεπε να είναι να βοηθήσουμε την ανάπτυξη μέσω του ιδιωτικού τομέα και την απασχόληση μέσω του ιδιωτικού τομέα, που είναι και οι υγιείς θέσεις εργασίας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει “κοινωνικές-ψηφοθηρικές” πολιτικές»

Ο κ. Καράογλου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εφαρμόζει “κοινωνικές-ψηφοθηρικές πολιτικές” αναφερόμενος στην απόφαση για τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων στον ΟΑΣΘ και υπογράμμισε πως ο ίδιος δεν είναι «κατά της παροχής κοινωνικής πολιτικής σε όσους την έχουν πραγματικά ανάγκη αλλά όλα αυτά πρέπει να κοστολογούνται και από το κοστολόγιο να προκύπτει η δυνατότητα βιώσιμης αντιμετώπισης του προβλήματος».

Όπως επεσήμανε, το κόστος της δωρεάν μετακίνησης δεν θα πρέπει να βαρύνει τους Θεσσαλονικείς. «Αν είναι να πληρώσουν το τίμημα οι υπόλοιποι Θεσσαλονικείς και αυξηθεί π.χ. το εισιτήριο στο 1,5 ευρώ γιατί πρέπει να καλύψουμε και άλλες ειδικές ομάδες, υπάρχει ένα ζήτημα».

Ο αν. τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «βλέποντας πως χάνει παταγωδώς στα πραγματικά μέτωπα -τα μέτωπα της οικονομίας, της ανεργίας, δηλαδή τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζει ο Έλληνας πολίτης- προσπαθεί να αναδείξει κάποια άλλα ζητήματα ιδεολογικής ταυτότητας και ιδεολογικής διαφοροποίησης με τη Νέα Δημοκρατία» και να “εγκλωβίσει” ένα κοινό «που ανήκει παραδοσιακά στο ΚΚΕ και το οποίο μπροστά στο όνειρό του να δει για πρώτη φορά την Αριστερά κυβέρνηση πήγε προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΟΑΣΘ

Ερωτηθείς εάν ο ίδιος ήταν ικανοποιημένος από τον τρόπο λειτουργίας του ΟΑΣΘ, είπε πως θα ήταν ο τελευταίος που θα έλεγε πως «ό,τι λειτουργούσε και όπως λειτουργούσε ο ΟΑΣΘ ήταν τέλειο και δεν υπήρχαν ανάγκες παρέμβασης» και σημείωσε πως αυτό το είχε διαπιστώσει και η απερχόμενη διοίκηση του ΟΑΣΘ με πρόταση την οποία είχε καταθέσει και «προέβλεπε κατά περίπου 50% τη μείωση του κόστους του κράτους απέναντι στον ΟΑΣΘ».

Εκτίμησε, δε, πως θα μπορούσε να «υπάρχει ως deadline η 3η Δεκεμβρίου του 2019 για τον ΟΣΑΘ που υπήρχε και λειτουργούσε και απλά θα μπορούσε να ελέγξει η κυβέρνηση πολύ συστηματικότερα τη λειτουργία του».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

%d bloggers like this: