Κατρούγκαλος: Θέλουμε να ανεβεί η ανάπτυξη – Για να μειωθούν οι φόροι, θα πρέπει να μειωθεί η ανεργία

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ ότι “Για να μειωθούν οι φόροι, θα πρέπει να μειωθεί η ανεργία”.

“Έχουμε ακούσει από τη ΝΔ ότι θα μειώσει τους φόρους. Θέλουμε να ανεβεί η ανάπτυξη. Αν χαμηλώσουν οι κρατήσεις θα χαμηλώσουν κι άλλο οι συντάξεις. Για να μειωθούν οι φόροι, θα πρέπει να μειωθεί η ανεργία” ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας σύμφωνα με το skai.gr ότι “οι μειώσεις σε συντάξεις (σε συντάξεις) επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν συσσωρευμένες”.
Σε ό,τι αφορά την επένδυση στο Ελληνικό, υποστήριξε ότι “η ευθύνη για την καθυστέρηση της επένδυσης ανήκει στη ΝΔ. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος απέδωσε τις καθυστερήσεις των τελευταίων δύο χρόνων στις τεχνικές δυσκολίες “επειδή δεν προετοιμάστηκε η επένδυση όπως θα έπρεπε από τους προηγούμενους”.
Όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός “θα ξεκαθαρίσουν τα αρχαιολογικά θέματα την επόμενη εβδομάδα. Αυτό είναι το τελευταίο ζήτημα που έχει απομείνει. Όμως το θέμα είναι και το τι αφήνουν οι επενδύσεις στον τόπο”. “Είμαστε υπέρ κάθε επένδυσης, που φέρνει χρήματα στην ελληνική οικονομία” ξεκαθάρισε.
Σε ό,τι αφορά τη σημερινή κατάσταση και τη διαπραγμάτευση ανέφερε πως “δεν ζω σε άλλη κοινωνία. Πρόκειται για μία συνεχόμενη μαυρίλα που προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε”.
“Είπε ο κ. Τσίπρας ότι ήταν αποτυχημένο το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής μας; Το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής μας προσπαθήσαμε να αλλάξουμε το μείγμα πολιτικής. Τον Ιούλιο βρεθήκαμε στο σοβαρό για εμάς δίλημμα: Διαπιστώσαμε ότι κάποιοι συνομιλητές μας είχαν το Grexit στην πολιτική τους. Θα προχωρούσαμε στη σωστή γραμμή ή σε έναν αναγκαστικό συμβιβασμό. Δηλαδή σε ένα ηπιότερο μνημόνιο. Ναι, είπε ο κ. Πρωθυπουργός ότι είχαμε αυταπάτες” τόνισε.

%d bloggers like this: