Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» από την πορεία της ΠΟΕΔΗΝ στο κέντρο της Αθήνας

Tαλαιπωρία σήμερα για τους ασθενείς των δημόσιων νοσοκομείων αλλά και για τους οδηγούς που θα κινούνται στο κέντρο της Αθήνας εξαιτίας των κινητοποιήσεων που οργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι νοσηλευτικοί υπάλληλοι της Αττικής προχωρούν σε 5ωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία συγκεντρώθηκαν στις 8 το πρωί στον κόμβο των Νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» και από εκεί οργανώνουν την «Πορεία Επιβίωσης της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ» (όπως την έχουν ονομάσει) μέσω της Βασιλίσσης Σοφίας και τη Βουλή, με κατάληξη στο υπουργείο Υγείας.

Η πορεία θα περάσει από όλα τα νοσοκομεία της Βασιλίσσης Σοφίας, την Βουλή, το Γενικό λογιστήριο του Κράτους επι της Πανεπιστημίου και θα καταλήξει στην οδό Αριστοτέλους, στο υπουργείο Υγείας. Της πορείας προπορεύονται δυο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Στην κεφαλή της πορείας οι διαδηλωτές κρατούν ένα πανό στο οποίο απεικονίζεται ένα τραπέζι πλειστηριασμού με τον πρωθυπουργό να χτυπά το ξύλινο σφυρί κατοχύρωσης και διπλα του να στέκονται ο Παύλος Πολάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στο τραπέζι του πλειστηριασμού εμφανίζονται να πωλούνται τα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης «Γεννηματάς», «Ιπποκράτειο» και «Παπαγεωργίου» και από δίπλα προβάλλει το σύνθημα: «Η δημόσια υγεία στο σφυρί».

Βασικό αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ είναι το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και η ένταξη των νοσηλευτών στα Βαρέα Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Στα νοσοκομεία της περιφέρειας θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία.