Κυρ. Μητσοτάκης στο υπουργικό: Aπόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας – Μήνυμα στους υπουργούς για «σκληρή δουλειά» – Έρχονται οι πρώτες μειώσεις φόρων

Μας περιμένει πολύ σκληρή δουλειά έχω όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να αλλάξουμε την Ελλάδα», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο που έγινε στη Βουλή.

«Είμαστε έτοιμοι. Η δουλειά έχει ήδη ξεκινήσει», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της εισήγησής του και σημείωσε πως «η σημερινή συνεδρίαση είναι πανηγυρική, αλλά οι επόμενες συνεδριάσεις του υπουργικού θα γίνονται εφεξής στο Μαξίμου, μόνο σε επίπεδο υπουργών και αναπληρωτών, καθώς οι αρμοδιότητες των υφυπουργών είναι ήδη καθορισμένες. Θα συζητάμε ελεύθερα, χωρίς κάμερες και μικρόφωνα. Οι συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου δεν είναι ευκαιρία για επικοινωνία και εντυπώσεις».

«Από σήμερα καλούμαστε να κερδίσουμε έναν δύσκολο και ασύμμετρο πόλεμο, από τον οποίο σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις έχουν βγει χαμένες, αυτόν της αλλαγής διακυβέρνησης, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη», υπογράμμισε, λέγοντας πως «μέσα σε λίγες μέρες δρομολογούμε δράσεις που άλλοι χρειάστηκαν μήνες και μήνες να δρομολογήσουν.

«Έχουμε καθαρές προτεραιότητες και σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους. Σήμερα θα παραλάβετε όλοι έναν φάκελο με τις προτεραιότητες ανα υπουργείο και τις εκκρεμμότητες που αφήνει η απελθούσα κυβέρνηση. Η κυβέρνηση και κάθε υπουργείο αποκτούν το ετήσιο στρατηγικό τους σχέδιο. Πρώτη η ισχυρή ανάπτυξη με πολλές επενδύσεις και νέες καλύτερες δουλειές», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους υπουργούς, τους αναπληρωτές υπουργούς και τους υφυπουργούς της κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε τρεις επισημάνσεις προς τους υπουργούς:

*Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις και τα λόγια. Ο κόσμος περιμένει έργα και πράξεις. Δουλεύουμε για το εμείς και όχι για το εγώ. Μειώνουμε κατά το 1/3 τις γραμματείες και τους συνεργάτες των μελών της κυβέρνησης.

*Δεν υπάρχει ούτε μία ημέρα για χάσιμο. Αλλάζουμε το τρόπο με τον οποιο σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τις πολιτικές μας. Δεν σταματάμε στην ψήφιση ενός νόμου, παρακολουθούμε την εφαρμογή του. Πρόσθετο όπλο το πληροφοριακό σύστημα “Μαζί”.

*Δεν ασκούμε πολιτική μόνο με το έργο, αλλά και με τη συμπεριφορά μας. Κρινόμαστε όχι μόνο για όσα λέμε, αλλά και για όσα εκπέμπουμε.

«Δεν έκρυψα προεκλογικά τη φιλοδοξία μου η κυβέρνηση να λειτουργήσει ως καλοκουρδισμένη μηχανή. ο πρώτος ο οποίος αξιολογείται διαρκώς από τους πολίτες είμαι εγώ.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «η Βουλή θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι. Στις 17 Ιουλίου ορκιζόμαστε και στις 18 η Βουλή θα ψηφίσει τον Κώστα Τασούλα ως Πρόεδρό της. Στις 23 Ιουλιου η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι την επόμενη ημέρα μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και μία εβδομάδα μετά, το πρώτο φορολογικό με τις πρώτες μειώσεις φόρου.

«Στις εκλογές πετύχαμε τον κεντρικό μας στόχο, την αυτοδυναμία, προκειμένου να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα», επεσήμανε και υπογράμμισε ότι «θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις, όπου αυτό είναι εφικτό. Η εποχή του διχασμού και της ανούσιας πόλωσης τέλειωσε στις 7 Ιουλίου».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «θα αποκατασταθεί το κύρος της Δικαιοσύνης με την τοποθέτηση νέας ηγεσίας» και ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα οριστεί και νέα ηγεσία στην Ελληνική Αστυνομία. Ακόμα, επανάλαβε πως «δεν υπάρχει ούτε μία μέρα για χάσιμο, δεν σταματάμε μόνο στην ψήφιση ενός νόμου».

Oσον αφορά στο θέμα της ασφάλειας, διεμήνυσε πως «θα δείξουμε άμεσα αποτελέσματα», ενώ προανήγγειλε επίσκεψη αύριο, Πέμπτη, στο υπουργείο Παιδείας.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων αποτελεί για μας προτεραιότητα» και πρόσθεσε ότι «δεν θα δεχτούμε καμία απολύτως απόκλιση από την εφαρμογή της εργασιακής νομοθεσίας».

«Κρινόμαστε για όσα λέμε και για όσα εκπέμπουμε. Ενσαρκώνουμε ένα άλλο ήθος», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πριν από λίγες μέρες ο λαός μας εμπιστεύτηκε με τόλμη και ωριμότητα. Με την ίδια τόλμη και ωριμότητα καλούμαστε να κυβερνήσουμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Μακάρι να δείξει την ίδια τόλμη και ωριμότητα και η αντιπολίτευση», είπε ακόμα και κατέληξε:

«Στόχος, να μπορούμε να κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια. Καλή δουλειά και καλή επιτυχία σε όλους και όλες μας».