Μητσοτάκης: Απογοητευτικό να αρνούνται καθηγητές τη δωρεά Μποδοσάκη

Αρνητικά σχολιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ανακοίνωση των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας που ζήτησαν να απορριφθεί χορηγία του Ιδρύματος Μποσδάκη γιατί είναι ιδιωτική!

Οι εκπαιδευτικοί, στην επιστολή τους καλούσαν τον Υπουργό Παιδείας να παρέμβει και να απορρίψει την δωρεά Μποδοσάκη για να παραμείνει η Παιδεία κρατική.

Στην ανάρτησή του ο πρόεδρος της ΝΔ κινείται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Τάσσεται υπέρ της κρατικής μέριμνας για τον άρτιο εξοπλισμό των σχολείων, αλλά δεν απορρίπτει τις δωρεές ιδιωτών, όταν είναι επωφελείς για το δημόσιο συμφέρον. «Αυτό συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Είναι πραγματικά απογοητευτική η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας με την οποία αρνείται μια δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη για την ενίσχυση του εξοπλισμού των σχολείων της περιοχής. Διότι επιβεβαιώνει, δυστυχώς, μια φοβική νοοτροπία που θέλει τα σχολεία και τα πανεπιστήμια αποκομμένα από την κοινωνία.

Ο άρτιος εξοπλισμός των σχολείων και των πανεπιστημίων είναι αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο καθήκον της Πολιτείας. Το κράτος οφείλει να παρέχει σε κάθε παιδί και φοιτητή όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη σωστή εκπαίδευσή τους στα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια.

Οι δωρεές, ωστόσο, των ιδιωτών, όταν είναι επωφελείς για το δημόσιο συμφέρον, πρέπει πάντα να είναι καλοδεχούμενες, όπως συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου.

Δεν πρέπει, άλλωστε, να ξεχνάμε ότι διαχρονικά στην Ελλάδα αποτελούσε μέγιστη τιμή για τους ιδιώτες να κάνουν δωρεές ιδίως σε ευαίσθητους τομείς όπως η Παιδεία και η Υγεία. Αυτός είναι ο λόγος που δεκάδες σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα και νοσοκομεία φέρουν ακόμη και σήμερα τα ονόματα μεγάλων Ελλήνων ευεργετών.

Αυτή τη σημαντική παράδοση που για δεκαετίες είχε ατονίσει, πρέπει να την αναβιώσουμε. Και προσωπικά είμαι αποφασισμένος να ενθαρρύνω ακόμη και με φορολογικά κίνητρα τις ιδιωτικές δωρεές που θα συνδράμουν την προσπάθεια της Πολιτείας για την ανάταξη της χώρας μας με γνώμονα πάντα την βελτίωση της ζωής των πολιτών».

Αυτή είναι η επιστολή της ΕΛΜΕ Μαγνησίας προς τον υπουργό Παιδείας:

%d bloggers like this: