Μητσοτάκης: Αυτοί που τάχα επαγγέλλονταν το νέο είναι σήμερα η χειρότερη Ελλάδα του χθες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας το 11ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «αυτοί που τάχα επαγγέλονταν το νέο είναι σήμερα η χειρότερη Ελλάδα του χθες» και παράλληλα έθεσε σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα  τη Ν.Δ.

Επισήμανε δε την ανάγκη «το 2018 να γίνει η χρονιά της ανατροπής, για να διώξουμε επιτέλους μια ανίκανη κυβέρνηση, να φύγουν αυτοί […] που έκρυψαν τα όνειρά μας πίσω από το σκοτάδι του διχασμού και της μισαλλοδοξίας»

«Βάζουμε το κόμμα σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα, δεν θα αφήσουμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη, ξεκινάμε τον μεγάλο αγώνα […] όπου χτυπάνε σήμερα οι καρδιές των Ελλήνων», σημείωσε και πρόσθεσε: «Με εντιμότητα, με συνέπεια, τη νίκη θα την κατακτήσουμε και η επιβράβευση θα είναι τεράστια στο τέλος αυτής της προσπάθειας όταν το χαμόγελο θα έχει επιστρέψει».

Ακόμη, κάλεσε όσους πολίτες ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να τους γυρίσουν την πλάτη. «Σας υποσχέθηκαν όσα σας υποσχέθηκαν τους δώσατε δύο ευκαιρίες, την αντιμνημονιακή και τη μνημονιακή. Απέτυχαν διπλά, σας εξαπάτησαν διπλά, γυρίστε τους την πλάτη», είπε χαρακτηριστικά.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στην κυβέρνηση πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε ότι «ήρθαν στην εξουσία, λέγοντας αναρίθμητα ψέματα, φτωχοποίησαν τη μεσαία τάξη, την κοινωνία, κάνουν ό,τι μπορούν για να διχάσουν τους Έλληνες».

«Τα τρία χρόνια εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η Ελλάδα τα πλήρωσε πανάκριβα», συνέχισε και έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για δύο αχρείαστα μνημόνια. «Απαξιώνουν τους βασικούς θεσμούς της δημοκρατίας, κάνουν τους πολίτες να αποστρέφονται την πολιτική, φέρνουν ανέχεια, φέρνουν ανασφάλεια, πολλαπλασιάζουν την αδικία, χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη για τη χώρα», πρόσθεσε.

«Αργά ή γρήγορα θα στηθούν οι κάλπες και τότε οι σημερινοί κυβερνώντες θα πάρουν το μάθημά τους», είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι «αν δεν είχε ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά, η χώρα θα είχε βγει προ πολλού από τα μνημόνια, αυτή είναι μια αναμφισβήτητη ιστορική αλήθεια».

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Eίμαστε έτοιμοι, έτοιμοι να φέρουμε την ελπίδα, να κάνουμε την Ελλάδα δυνατή. Το όραμά της η Ν.Δ. θα το υλοποιήσει ενωμένη και ανανεωμένη, στηριγμένη στην εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού».

Ακόμη, τόνισε την ανάγκη να σταματήσει η ισοπεδωτική λογική ότι «όλοι είμαστε ίδιοι στην πολιτική», γιατί -όπως είπε- δεν είμαστε όλοι ίδιοι και πρέπει να αγωνιστούμε κόντρα στη μοιρολατρία ότι για όλα αποφασίζουν οι ξένοι.

«Μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πεθαίνει οριστικά ο τυχοδιωκτισμός και ο λαϊκισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά και διεμήνυσε ότι «δεν θα ξαναπαίξει κανείς την Ελλάδα στα ζάρια».

«Η Ν.Δ. αλλάζει, αλλάζουν οι συνήθειές μας, αλλάζει η λειτουργίας μας, αλλάζει ο ίδιος ο τρόπος που κάνουμε πολιτική», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε ότι οφείλει να εγγυηθεί το μέλλον της. «Το κόμμα αλλάζει, μαθαίνει από τα λάθη του, αλλάζουμε οι ίδιοι για να αλλάξουμε όλοι μαζί την Ελλάδα», επέμεινε, ενώ πρόσθεσε: «Είμαστε το κόμμα που ενώνει φτωχούς και πλούσιους, γιατί η Ν.Δ. δεν έχει ταξικό πρόσημο».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. παραδέχθηκε ότι το κόμμα έχει ευθύνες για τις παθογένειες της μεταπολίτευσης που έφεραν τη χώρα στην κρίση και αναφέρθηκε σε: λαϊκισμό, κρατισμό, πελατειακό κράτος, αναξιοκρατία, οικογενειοκρατία, ασθενείς θεσμούς, παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, κίτρινο Τύπο, διαφθορά, υπογραμμίζοντας ότι ευθύνες για αυτές φέρουν ευθύνες όλα τα πολιτικά κόμματα.

Πάντως, παρατήρησε ότι «ποτέ δεν συνυπήρξαν μαζί και δεν έδρασαν ταυτόχρονα όλες οι παθογένειες της μεταπολίτευσης στην ένταση που τις βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία».

Το πρόγραμμα της ΝΔ βασίζεται σε δύο άξονες, είπε ο κ. Μητσοτάκης:

«Ο πρώτος είναι η απελευθέρωση της δημιουργικότητας των Ελλήνων από τα δεσμά του κρατισμού και της φορολογίας, επαναλαμβάνοντας πως «είμαστε έτοιμοι να μειώσουμε τους φόρους, ξεκινώντας με τον φόρο στις επιχειρήσεις και τον ΕΝΦΙΑ και συνεχίζοντας με τις εργοδοτικές εισφορές». Όπως ανέφερε, με κινητήριο μοχλό τον ιδιωτικό τομέα και με την στήριξη ενός λειτουργικού κράτους θα μπορέσουμε να εκτινάξουμε την ανάπτυξη.

»Ο δεύτερος είναι η διάχυση της ευημερίας σε όλη την κοινωνία. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω, το πρόγραμμα περιλαμβάνει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλους του τομείς, Παιδεία, Υγεία, και εξασφαλίζει ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης για τους πλέον αδύναμους. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να δημιουργήσουμε δουλειές και να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις. Είναι εκατοντάδες σήμερα οι επενδύσεις που δεν προχωρούν στην Ελλάδα, σε μία σειρά τομείς και όχι μόνο στις Σκουριές και στο Ελληνικό, αλλά στα τρόφιμα, στα ποτά, στους σιδηροδρόμους, στα λιμάνια, στον τουρισμό σε εξωστρεφή ιδιωτικά πανεπιστήμια, επενδύσεις με συμπράξεις του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα, στις μεταφορές, στα λοτζίστικς, στην ενέργεια, στην αγορά στην κατασκευή και στην επισκευή των ακινήτων. Εμείς ξέρουμε τι χρειάζεται και είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, να κάνουμε την Ελλάδα διεθνώς ανταγωνιστική».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε συνοπτικά σε ενέργειες στις οποίες είναι έτοιμη να προβεί η παράταξη, όταν αναλάβει την εξουσία. Συγκεκριμένα, είπε:

Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να μεταρρυθμίσουμε το κράτος, με αξιολόγηση παντού και με δραστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας
Είμαστε έτοιμοι να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών χωρίς άβατα στα Εξάρχεια, με μια περήφανη αστυνομία στην υπηρεσία του πολίτη
Είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε μια παιδεία ανταγωνιστική, με δημόσια αλλά και ιδιωτικά πανεπιστήμια, επιτέλους, στη χώρα μας
«Δεν θα ανεχθώ ούτε λεπτό τη θλιβερή εικόνα που παρουσιάζουν τα πανεπιστήμια σήμερα, που στο όνομα του ασύλου έχουν παραδοθεί σε τραμπούκους», σχολίασε.

Είμαστε έτοιμοι να χτίσουμε ένα σύστημα υγείας, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα με έμφαση στην πρόληψη και στην πρωτοβάθμια φροντίδα
Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ένα καινούριο Σύνταγμα στη χώρα, ένα σύγχρονο Σύνταγμα που θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της νέας Ελλάδας.
Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε στη γενιά των 360 ευρώ ότι «καμία παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας δεν θα γίνει ανεκτή στο όνομα της δήθεν επιβίωσης της επιχείρησης». «Και να είναι σίγουροι ότι θα έχουν μέρισμα στην οικονομική ανάπτυξη που θα αντανακλάται σε αύξηση του μισθού τους», πρόσθεσε.

Ακόμη, υποσχέθηκε στους μακροχρόνια ανέργους ότι θα είναι οι πρώτοι ωφελημένοι από τις νέες δουλειές και τις επενδύσεις που θα φέρει πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεσμεύτηκε παράλληλα ότι «δεν θα υπάρχει ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στις εκλογές δίχως έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς» και πρόσθεσε: «Για να πιστέψουν οι νέοι στην πολιτική πρέπει να υπάρχει αξιόπιστη πολιτική. Μπροστά μας ανοίγεται ένας νέος κόσμος με απειλές αλλά και ευκαιρίες. Η Ελλάδα του 2028 δεν θα έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2018. Η Ελλάδα αποκόπηκε από τις εξελίξεις, κλείστηκε στο καβούκι της. Μία κυβέρνηση της ΝΔ, κυβέρνηση ανόρθωσης και μεγάλων τομών δεν μπορεί να αγνοεί τον κόσμο που αλλάζει».

«Θα υλοποιήσουμε ό,τι υποσχόμαστε και ότι δεν θα υποσχεθούμε για ό,τι δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε: «Είμαστε έτοιμοι για ένα ακόμη ελληνικό θαύμα για ένα απρόσμενο άλμα».

%d bloggers like this: