Μητσοτάκης: Οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα αποδείχθηκαν λόγια του αέρα – Χίλιοι διακόσιοι εργαζόμενοι της “Ελληνικός Χρυσός” στην ανεργία

Σε τηλεοπτική του δήλωση με αφορμή την αναστολή των επενδύσεων της Eldorado Gold, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζει: «Μέσα σε 24 ώρες οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα αποδείχθηκαν λόγια του αέρα. Χίλιοι διακόσιοι εργαζόμενοι της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός” οδηγούνται στην ανεργία. Άλλοι τόσοι, που η εταιρεία σχεδίαζε να προσλάβει, χάνουν την ελπίδα να αποκτήσουν δουλειά»

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και χρόνια, κάνει τα πάντα για να σταματήσει την επένδυση, με αποτέλεσμα η εταιρεία να αναστείλει, τελικά, τις εργασίες της. «Η Κυβέρνηση, με το γνωστό κυνισμό της, παίζει πολιτικά παιχνίδια πάνω στις πλάτες των απλών ανθρώπων που χάνουν τις δουλειές τους. Ενώ συνεχίζει να τραυματίζει την εικόνα της χώρας. Όλα όσα γίνονται, στέλνουν ένα πολύ εξαιρετικά αρνητικό μήνυμα στους ξένους επενδυτές», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

«Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει αυταρχισμός και αυθαιρεσία», συνέχισε ο Κυρ. Μητσοτάκης, «και δεν υπάρχει ασφάλεια δικαίου, καθώς η Κυβέρνηση αγνοεί προκλητικά αλλεπάλληλες αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων. Καλώ την Κυβέρνηση, έστω και τώρα, να αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στις ζωές των ανθρώπων και να μεταβάλει τη στάση της».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι σε κάθε περίπτωση η δική του κυβέρνηση θα βάλει οριστικό τέλος σε αυτές τις πρακτικές. «Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης θα γίνουν σεβαστές και οι νόμοι θα τηρούνται από όλους. Οι άνθρωποι θα ξαναβρούν τις δουλειές τους και η Ελλάδα θα γίνει, επιτέλους, μια χώρα φιλική προς τις επενδύσεις», κατέληξε.

%d bloggers like this: