Μητσοτάκης: Πρέπει να αμυνθούμε σε υποθέσεις με χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε λόγο για υποχρέωση του κόμματος να αμυνθεί απέναντι σε σκευωρίες “και σε υποθέσεις που παίρνουν τα χαρακτηριστικά ουσιαστικά πολιτικής δίωξης”, ενώ εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης ότι δεν μπορεί να δημιουργήσει ανάπτυξη και να φέρει θέσεις απασχόλησης.

Από την Εύβοια όπου πραγματοποιεί περιοδεία αναφέρθηκε σε ένα εξαιρετικά τοξικό πολιτικό περιβάλλον στο οποίο η Ν.Δ. έχει υποχρέωση ως Παράταξη από την μία να αμυνθεί, αλλά από την άλλη να μιλήσει και για το μέλλον.

«Κάνω περιοδείες, ακριβώς για να μπορώ να μιλώ με τον κόσμο, για να ακούω τους προβληματισμούς του. Και ευτυχώς έχω τη δυνατότητα να κινούμαι, σε αντίθεση με κάποιους άλλους οι οποίοι είναι κλειδωμένοι στα γραφεία τους», είπε, μεταξύ άλλων.

«Η χώρα βγαίνει από μια κρίση βαθιά λαβωμένη. Η σημερινή Κυβέρνηση δεν μπορεί να δημιουργήσει πλούτο και να βάλει μπροστά τη μηχανή της πραγματικής οικονομίας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε άλλο σημείο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε: «Καλή και απαραίτητη η αυτοκριτική για το παρελθόν. Χρήσιμη και για εμάς για να γίνουμε καλύτεροι».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κάρυστο, συνάντησε γυναίκες δικηγόρους με τις οποίες συζήτησε προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δικηγορικός κλάδος, αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες γενικότερα.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ένα πράγμα θα σας πω μόνο: να ξέρετε ότι εμείς αυτό θα το αντιμετωπίσουμε. Θα μειώσουμε και τη φορολογία και την ασφαλιστική επιβάρυνση, έτσι ώστε να επιβραβεύεται πραγματικά ο κόπος και η δουλειά σας».

«Ως ελεύθεροι επαγγελματίες, να ξέρετε ότι τα συμφέροντά σας είναι κοντά στη δική μας πολιτική. Και το λέω αυτό διότι η σημερινή Κυβέρνηση έχει επιλέξει να υπερφορολογήσει τη δημιουργική Ελλάδα προκειμένου να μπορεί να μοιράζει δεξιά και αριστερά λίγα επιδόματα σε αυτούς που θεωρεί εκλογική πελατεία. Δεν παράγεται έτσι πλούτος και δεν ενθαρρύνεται έτσι η ιδιωτική οικονομία», κατέληξε.

%d bloggers like this: