Μυτιλήνη: Ο σεισμός σκότωσε 45 χρονη γυναίκα μέσα στο σπίτι της

Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό 45χρονης γυναίκας στο χωριό Βρίσα. Η άτυχη γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από διασώστες της Πυροσβεστικής, μέσα από τα χαλάσματα του σπιτιού της.

Νωρίτερα, απεγκλωβίστηκε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από το σπίτι του, το οποίο είχε καταρρεύσει από το σεισμό.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:28 το μεσημέρι της Δευτέρας μεταξύ Λέσβου και του ακρωτηρίου της Χίου.
Ακολούθησε νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 Ρίχτερ η οποία σημειώθηκε στις 15:35. Ο χορός των Ρίχτερ συνεχίζεται: Στις 15:47 σημειώθηκε νέος σεισμός μεγέθους 3,6 Ρίχτερ.
Από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών αναφέρεται ότι ο σεισμός είχε επίκεντρο στην θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Πλωμαρίου με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα.
Οι μεγαλύτερες ζημιές εστιάζονται στη νότια πλευρά της Λέσβου, από την περιοχή του αεροδρομίου της Μυτιλήνης μέχρι την περιοχή του Πλωμαρίου σε μια ακτογραμμή περίπου 40 χιλιομέτρων.
ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗ ΒΡΙΣΑ

Σε εξέλιξη το φαινόμενο – Εκκενώνεται η Βρίσα - MediaΜεγάλες ζημίες προκάλεσε στο χωριό Βρίσα των περίπου 800 κατοίκων.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Στέλιος Πανσεληνάς, κάτοικος της Βρίσας, «εννιά στα δέκα σπίτια του χωριού είτε έχουν γκρεμιστεί είτε έχουν υποστεί μεγάλες ζημίες». Ωστόσο, όπως διευκρίνισε αυτό αφορά τα παλιά σπίτια του χωριού, καθώς τα νεότερα δεν έχουν τόσο σοβαρές ζημίες. «Όλα τα παλαιά κτίσματα έχουν πέσει μόνο τα νέα έχουν διασωθεί» ανέφερε ο κ. Πανσεληνάς, που σημείωσε ακόμη ότι αγνοείται μια γυναίκα η οποία εκείνη την ώρα κοιμόταν σε ένα από τα παλιά κτίσματα του χωριού. Επίσης ο κ. Πανσεληνάς δήλωσε ότι οι περίπου 800 κάτοικοι βρίσκονται εκτός χωριού

%d bloggers like this: