Νίκος Νικολόπουλος: «Γενναίο και πατριωτικό το “ποτέ την Κυριακή”, του ομίλου “Σκλαβενίτης”».

Το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές εχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις από τον εμπορικό κόσμο, τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Τα επιχειρήματα περί «αυξημένου ανταγωνισμού», «περισσότερων θέσεων εργασίας», «χαμηλότερων τιμών» φαίνεται ότι δεν πείθουν την πλειοψηφία της κοινωνίας. Η γνώμη των πολλών είναι ότι το άνοιγμα τις Κυριακές ευνοεί σημαντικά τις μεγάλες εταιρείες, τα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές και είναι καταστροφικό για τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, την πλειοψηφία των εμπορικών καταστημάτων.

Η στάση της μεγαλύτερης αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ, της εταιρείας «Σκλαβενίτης», επιβεβαιώνει την θέση της πλειοψηφίας της κοινωνίας. «Ποτέ την Κυριακή» δηλώνει η «Σκλαβενίτης» και διατηρεί κλειστά τα καταστήματά της, παρότι οι ανταγωνιστές της έσπευσαν να λειτουργήσουν τις πρώτες Κυριακές εφαρμογής του νέου μέτρου. Με δεδομένο ότι η διοίκηση της ελληνικής εταιρείας, η οικογένεια Σκλαβενίτη, χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά επιτυχημένη εμπορικά, ουδείς μπορεί να πει ότι η απόφαση της είναι μια λανθασμένη επιλογή. Άλλωστε, κάτι τέτοιο αποδείχθηκε από την πρώτη κιόλας Κυριακή, που η κίνηση ήταν υποτονική, γεγονός που συνιστά κόλαφο για τους εμπνευστές του ανοίγματος των καταστημάτων. Παράλληλα, είναι προφανές ότι ο «Σκλαβενίτης» ως αμιγώς ελληνική επιχείρηση, με αξιοσέβαστη παράδοση στην αγορά, κατανοεί τα ήθη και τα έθιμα του Χριστιανικού λαού, κατανοεί τις ανάγκες των χιλιάδων εργαζομένων της, κατανοεί και τις πραγματικές ανάγκες του καταναλωτή που κάλλιστα μπορούν να εξυπηρετηθούν τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας. Είναι, δηλαδή, πασιφανές ότι δεν διοικεί την επιχείρηση από τα γραφεία της, αλλά διατηρεί στενή επαφή με την πραγματικότητα.Και επιλέγει να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματά της, αδιαφορώντας για τις επιβαλλόμενες από τους δανειστές μας νομοθετικές παρεμβάσεις, που στοχεύουν σε διάρρηξη του Χριστιανικού και κοινωνικού ιστού της χώρας.

Εμείς, σαν Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, δεν έχουμε παρά να επιβραβεύσουμε την στάση της «Σκλαβενίτης» και να ευχηθούμε να την ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις, ικανοποιώντας το αίσθημα της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Έχουμε δε στην καρδιά μας τις επιχειρήσεις που σέβονται τον Έλληνα ως πολίτη και άνθρωπο και όχι ως πορτοφόλι.

 

 

%d bloggers like this: