Ντάισελμπλουμ: Αν δεν είμαστε ευπρόσδεκτοι στην Αθήνα, δεν ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις

Η Ελλάδα δεν θα λάβει χρήματα αν δεν καταβάλλει προσπάθειες, τονίζει ο επικεφαλής του Eurogroup

 

Θα ξεκινήσουμε τις συζητήσεις όταν οι άνθρωποί μας θα είναι ευπρόσδεκτοι στην Αθήνα.
Αν δεν μεταβούν, τότε δεν θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις, προειδοποιεί ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο περιθώριο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

Παράλληλα, ο κύριος Ντάισελμπλουμ συνεχίζοντας τις προειδοποιήσεις, δήλωσε πως αν η Αθήνα δεν προχωρήσει με τις μεταρρυθμίσεις, οι αγορές θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους προς τη χώρα.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ακόμη πως η Ελλάδα δεν θα λάβει χρήματα αν δεν κάνει τις ανάλογες προσπάθειες, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να επιταχύνει τη διαδικασία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

Αλλά και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έστειλε σήμερα νέο μήνυμα προς την Ελλάδα, καλώντας την να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, μετά το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, ο κ. Σόιμπλε είπε πως η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τους όρους για να αποδεσμευτεί η επόμενη δόση, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν έχει περαιτέρω πληροφόρηση για την οικονομική κατάσταση στην χώρα μας.

«Η Ελλάδα πρέπει να συνομιλήσει με τους θεσμούς για να εγγυηθεί ότι το Μνημόνιο Κατανόησης εκπληρώνεται», είπε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, μετά το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

«Μόνον όταν εκπληρωθεί αυτός ο όρος υπάρχει μια πιθανότητα να υπάρξει μια εκταμίευση από το πρόγραμμα», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σόιμπλε μίλησε για τον Έλληνα ομόλογό του, υποστηρίζοντας πως ο Γιάνης Βαρουφάκης, «ήταν ο μόνος στο Eurogroup που πίστευε ότι δεν σπαταλήθηκε καθόλου χρόνος». Επίσης, όπως και χθες, έτσι και σήμερα ο κ. Σόιμπλε αναφέρθηκε στους «Θεσμούς», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα μέλη της πρώην τρόικα θα επισκεφτούν την Αθήνα από κοινού».

 

Πηγή: www.protothema.gr