Ν. Σαντορινιός: Θα αναζητηθούν οι ευθύνες για το «Αγία Ζώνη»και θα αποδοθούν

Μέσα στο 2018 φθάνουμε στον στόχο μας για υδατική αυτονομία στα νησιά του Αιγαίου, ενώ σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία ξεκινάμε μελέτες προκειμένου να δημιουργηθούν σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων, τονίζει σε συνέντευξή στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Αναφορικά με αν πήγε κάτι στραβά μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ στον Σαρωνικό και τη διάσπαρτη ρύπανση που προκάλεσε, εκτιμά πως ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άμεσα και υπογραμμίζει με έμφαση πως οι ευθύνες θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν προς κάθε κατεύθυνση και όπου αυτό αποδειχθεί.

Παράλληλα, προαναγγέλλει, από πλευράς πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας, αλλαγή του νόμου για την ηλικία των δεξαμενόπλοιων και στον τρόπο επιθεώρησής τους αναφορικά με τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας.

Στόχος μας είναι το ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ να ανελκυθεί και να αποτελέσει το πρώτο παράδειγμα και για τα υπόλοιπα 26 καταγεγραμμένα ναυάγια που υπάρχουν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού του Πειραιά, δηλώνει ο κ. Σαντορινιός και τονίζει ότι με βάση τον νόμο 2881/2001 έχει ήδη σταλεί σχετική πρόσκληση προς την πλοιοκτήτρια εταιρεία και στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ευθύνης που έχει η ίδια αλλά και η ασφαλιστική, το βυθισμένο πλοία θα πρέπει να ανελκυθεί.

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις από τον σεισμό της 21ης Ιουλίου στην Κω δηλώνει ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης θα κατατεθεί φάκελος στο ταμείο αλληλοβοήθειας της ΕΕ, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν όλα τα έργα αποκατάστασης σε σπίτια σχολεία λιμάνι και δημόσια κτίρια.

«Η πολιτική για μένα δεν είναι μόνο ιδεολογία. Η ιδεολογία καθορίζει τις βασικές μου κατευθύνσεις. Η πολιτική είναι το ενδιαφέρον για την καθημερινότητα. Αν δεν το έχει αυτό δεν μπορείς να διαμορφώσει μια καλύτερη καθημερινότητα για τον πολίτη» προσθέτει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

%d bloggers like this: