Ο Πάπας Φραγκίσκος και η Ιταλία νέος στόχος των τζιχαντιστών

Ο Πάπας Φραγκίσκος βρίσκεται τώρα στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσε νέες απειλές για επιθέσεις εναντίον της Ιταλίας και του Βατικανού, μέσω ενός βίντεο που γυρίστηκε στις Φιλιππίνες, όπως γράφει στη διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα La Stampa.

Στο βίντεο, ένας τζιχαντιστής δείχνει την φωτογραφία του Ποντίφηκα και ακούγεται να λέει ότι «πρόκειται να (φτάσουμε) ως τη Ρώμη». Στο ίδιο βίντεο, τζιχαντιστές καταστρέφουν αγάλματα του Χριστού και σκίζουν φωτογραφίες του Φραγκίσκου. «Θυμηθείτε το, άπιστοι: Θα έρθουμε στην Ρώμη», ακούγεται να λέει μια φωνή στα αγγλικά.

Παράλληλα, μέσω του φιλικού προς αυτό ιστότοπου Telegram, το Ισλαμικό Κράτος υπέδειξε στους υποστηρικτές του στόχους για τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ιταλία, στο Βέλγιο και στη Δανία.

Τέλος, όπως αναφέρει η αμερικανική οργάνωση Site, η οποία καταγράφει την δράση των τρομοκρατών και αναρτά τις πληροφορίες στον ιστότοπό της, το Isis καλεί τους μαχητές του (τους αποκαλούμενους και «μοναχικούς λύκους») να επιτεθούν σε στόχους στην Ιταλία, κάνοντας και χρήση αυτοκινήτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

%d bloggers like this: