Ο Τιτάν και η «εταιρική κοινωνική ευθύνη»

Για χρόνια ο όμιλος Τιτάν επένδυε στην λεγόμενη «εταιρική κοινωνική ευθύνη» αναγνωρίζοντας προβλήματα που η δραστηριότητα του επέφερε στο περιβάλλον αλλά και θέλοντας να αμβλύνει μια σειρά ζητημάτων που έφερνε η παρουσία του.
Να θυμίσουμε εξάλλου πως οι υποθέσεις των τσιμέντων ήταν από τις δυσκολότερες για σειρά ετών με παρεμβάσεις ουκ ολίγες και με πολιτικές πιέσεις κι απολήξεις που στα χρόνια τους είχαν συζητηθεί και καλυφθεί έντονα κι από τα κυρίαρχα ΜΜΕ της εποχής.
Η επένδυση αυτή προς την «καλή εικόνα» του γκρουπ κυρίως οργανώθηκε από την πρόεδρο του CSR Ελλάδος Μαρία Αλεξίου, μια τεχνοκράτη που έμπαινε κι έβγαινε στα υπουργεία για λογαριασμό της οικογένειας Παπαλεξόπουλου. Μια γυναίκα που χαρακτηρίστηκε ως η πλέον επιδραστική στον χώρο της εταιρικής ευθύνης, φυσικά με τα λεφτά από πίσω των ισχυρών Παπαλεξόπουλων.
Τι θα γίνει όμως τώρα που στην πιο δύσκολη περίοδο για τη χώρα ο Τιτάνας επέλεξε τον εύκολο δρόμο της φυγής; Που διάλεξε να μετακομίσει εκτός χώρας; Θα συνεχίσει να «πουλάει» στο εγχώριο κοινό τα περί «εταιρικής ευθύνης» και όλα αυτά που του έδιναν εύκολη κι άκοπη διαφήμιση;
Και φυσικά η περίοδος ανοχής που είχε από κυβερνήσεις και ΜΜΕ θα συνεχιστεί;

Πηγη: Fimotro