«Παγώσει» την αύξηση του φόρου στα καύσιμα ο Μακρόν

Η φορολογία στα καύσιμα έχει προκαλέσει την δημιουργία του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων», το οποίο έχει αιφνιδιάσει την κυβέρνηση Μακρόν.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο πρωθυπουργός της χώρας Εντουάρντ Φιλίπ, αναμένεται να ανακοινώσει αναστολή της επικείμενης αύξησης των φόρων στα καύσιμα, που προκάλεσε την σύσταση του κινήματος.

Εάν επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για μεγάλη υποχώρηση από την πλευρά του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είχε επανειλημμένα διαμηνύσει πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην αύξηση της φορολογίας στο πετρέλαιο κίνησης και στην βενζίνη τον Ιανουάριο. Θα επρόκειτο για την δεύτερη αύξηση των φόρων στα καύσιμα σε διάστημα ενός έτους

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, εντός των προσεχών ωρών ο πρωθυπουργός της Γαλλίας θα ανακοινώσει το «πάγωμα» για αρκετούς μήνες στην αύξηση των φόρων στα καύσιμα.

«Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί πρώτα στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του Μακρόν. Εντός της ημέρας θα προβεί σε δήλωση«, υποστηρίζει εκπρόσωπος του πρωθυπουργού που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το «πάγωμα» στις αυξήσεις των φόρων για βενζίνη και ντίζελ θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το μορατόριουμ αρκετών μηνών ή η “αναστολή” του κυβερνητικού μέτρου θα συνοδεύεται από άλλα μέτρα εξυγίανσης.

Εντωμεταξύ το πρωθυπουργικό γραφείο αναγκάστηκε να ακυρώσει την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του Γάλλου πρωθυπουργού με εκπροσώπους των «Κίτρινων Γιλέκων» καθώς πολλοί από αυτούς δέχτηκαν απειλές κατά της ζωής τους και αποφάσισαν να απορρίψουν την πρόσκληση. του Εντουάρ Φιλίπ.

«Στο πρόγραμμα της ημέρας, υπήρξε αμφιβολία για το αν θα δεχτούμε στο πρωθυπουργικό γραφείο εκπροσώπους των “Κίτρινων Γιλέκων”, καθώς αρκετοί από αυτούς απέρριψαν την πρόσκληση. Οι υπηρεσίες του πρωθυπουργού επιβεβαίωσαν την ακύρωση της συνάντησης».

%d bloggers like this: