Παππάς: Επιτάχυνση των διαδικασιών για τις αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πλημμύρες στη Μάνδρα

Επιτάχυνση των διαδικασιών για τις αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πλημμύρες στη Μάνδρα και την ευρύτερη περιοχή, με την ψηφιοποίηση των αιτήσεων τους, ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, από το βήμα του περιφερειακού-αναπτυξιακού συνεδρίου για τη Δυτική Αττική.

Όπως είπε ο Νίκος Παππάς, την ερχόμενη Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου, ομάδα εμπειρογνωμόνων θα επισκεφθεί την περιοχή, «για να καταγράψει τα προβλήματα που υπάρχουν στο σύστημα υποβολής των αιτήσεων για τη λήψη των αποζημιώσεων και να προχωρήσει στην ψηφιοποίησή του, με στόχο να επιταχύνουμε τις διαδικασίες».

Το σχέδιο αυτό θα προχωρήσει σε συνεργασία με τους τοπικούς Δήμους, σημείωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «ως Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης δημιουργούμε τις υποδομές για να επαναφέρουμε την κανονικότητα στους Δήμους Μάνδρας και Ελευσίνας».

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο ίδιος αναφέρθηκε στο πώς οι σύγχρονες τεχνολογίες μπορούν να συμβάλουν στην εξοικονόμηση πόρων, αλλά και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της καθημερινότητας των πολιτών.

Το κυβερνητικό στέλεχος έκανε λόγο για τις εφαρμογές «έξυπνων πόλεων», που είναι ήδη εγκατεστημένες σε κάποιες περιοχές και δεν είναι πολυδάπανες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

%d bloggers like this: