Πατέρας Λοχία Κούκλατζη: Υπερήφανος για το γιο μου (Bίντεο)

«Με διακατέχει μεγάλη περηφάνια γιατί ο γιος μου είναι κρατούμενος στις φυλακές της Τουρκίας. Τον θεωρώ ήρωα και επειδή το αίσθημα του πατριωτισμού σε εμάς εδώ είναι πολύ αυξημένο, με οδηγεί να αισθάνομαι μεγάλη περηφάνια για το παιδί μου».

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κούκλατζης, πατέρας ενός εκ των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που έχουν συλληφθεί και κρατούνται φυλακισμένοι στην Τουρκία.

«Οπλίζομαι με υπομονή, με διακατέχει περηφάνια», είπε χαρακτηριστικά, αντιμετωπίζοντας με περίσσια ψυχραιμία την περιπέτεια του παιδιού του.

Μετά την επίσκεψή του στις φυλακές της Αδριανούπολης, λέει χαρακτηριστικά: «Ένιωσα ότι το ηθικό του είναι υψηλό κι αυτό με γέμισε περηφάνια, στέκεται περήφανος».

Ο κ. Κούκλατζης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως η εικόνα των δύο στρατιωτικών «ήταν καλή, τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους, νιώσαμε ότι έχουν το ηθικό που πρέπει και καλή ψυχολογία. Διακατέχονται από το αίσθημα της ελπίδας».

Επισημαίνει ακόμα πως, βάσει όσων του είπε το παιδί του και όσων είδε ο ίδιος, δεν τους ασκήθηκε από τους Τούρκους κανενός είδους βία, ούτε σωματική, ούτε ψυχολογική.

Οι δύο Έλληνες μένουν μαζί στο ίδιο κελί, χωριστά από τους υπόλοιπους, έχουν ζεστό νερό και τουαλέτα, συνεννοούνται στα αγγλικά, σιτίζονται τρεις φορές την ημέρα και έχουν στη διάθεσή τους ανεξάρτητο προαύλιο χώρο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η επόμενη επίσκεψη θα γίνει πιθανόν την ερχόμενη Δευτέρα («αναλόγως πότε θα κλείσει την άδεια η πρόξενος», όπως λέει), θα έχει διάρκεια μιας ώρας και θα γίνει και πάλι πίσω από το διαχωριστικό τζάμι.

Όπως είπε ο κ. Κούκλατζης, δεν μίλησαν καθόλου για όσα έγιναν στο επίμαχο περιστατικό. «Δεν ήθελα να ανοίξω τέτοιο θέμα», τόνισε. «Σπάνια μιλούσε για τις υπηρεσίες του, για τη δουλειά τους δεν μιλούν παραέξω», συμπλήρωσε.

%d bloggers like this: