Παυλόπουλος: «Ο,τι συμφωνήσαμε θα το τηρήσουμε στο ακέραιο” – Μoskovici: Να υπολογίζετε σε εμάς

«Ο,τι συμφωνήσαμε θα το τηρήσουμε στο ακέραιο, είμαστε βέβαιοι ότι και από την πλευρά των εταίρων μας θα γίνει αυτό που πρέπει για το ελληνικό χρέος. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη βιωσιμότητα του χρέους, αλλά μέχρι τότε η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Γάλλος Επίτροπος από την πλευρά του τόνισε ότι η Ελλάδα είναι σε εξαιρετική θέση και πως πλέον περνάει σε μια νέα φάση η σχέση της με την ευρωπαϊκή κοινότητα», σημειώνοντας ότι «δεν έχουμε φτάσει στο τέλος της διαδρομής και θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες». Ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι : Πρέπει να συμμεριζόμαστε τους ίδιους κανόνες για να μοιραστούμε και τα ίδια οφέλη. Η Κομισιόν θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας. Μπορείτε να υπολογίζετε στη βοήθεια μας, θέλουμε να επιστρέψει η Ελλάδα στην κανονικότητα. Μπορείτε να υπολογίζετε σε εμάς».

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον Πιέρ Μοσκοβισί για τη στήριξή του προς την Ελλάδα σημειώνοντας ότι η θετική πορεία της Ελλάδας είναι προς όφελος και της ίδιας της Ευρωζώνης αλλά και της Ε.Ε.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω που βρίσκεστε στην Ελλάδα με αντικείμενο τη διευκόλυνση της ελληνικής οικονομίας, σας ευχαριστώ για όσα έχετε κάνει για την Ελλάδα. Αν είχε αποτύχει η πορεία της Ελλάδας, αυτό θα έβλαπτε την πορεία της Ευρωζώνης και της Ε.Ε», ανέφερε και επανέλαβε τη δέσμευση για τήρηση των συμφωνηθέντων αλλά και την πεποίθηση πως οι εταίροι θα πράξουν τα δέοντα στο ζήτημα του χρέους.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τάχθηκε υπέρ της θεσμικής ενίσχυσης του Eurogroup, ζήτημα όπως είπε που έχει να κάνει με τη Δημοκρατία.

«Πρέπει το Eurogroup να ενισχυθεί θεσμικά, η ενίσχυση σύμφωνα με τους κανόνες δικαίου είναι θέμα δημοκρατίας. Είμαστε ως Ελλάδα στο πλευρό της Επιτροπής και του Eurogroup ώστε να αποκτήσει θεσμικό βάθος».

Τέλος ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του.

«Θέλω να σας συγχαρώ για τον τρόπο που έχετε ασκήσει τα καθήκοντά σας, γιατί δεν διαλέξατε τον δρόμο της απλής διαχείρισης, αλλά έχετε ένα όραμα. Εύχομαι όλες αυτές τις προσπάθειες που κάνετε, να αναγνωριστούν όταν έρθει η ώρα όπως αρμόζει στη δική σας προσωπικότητα».

%d bloggers like this: