Πιέσεις Τραμπ προς πρόεδρο του Μεξικού να σταματήσει τις δηλώσεις για το τοίχος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άσκησε πιέσεις στον πρόεδρο του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο νωρίτερα αυτόν τον χρόνο προκειμένου να σταματήσει τις δημόσιες δηλώσεις ότι το Μεξικό δεν θα πληρώσει για την οικοδόμηση του τείχους στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Washington Post.

Ο Αμερικανός ηγέτης είπε στον Μεξικανό ομόλογό του ότι και οι δύο βρίσκονται σε κάποιο βαθμό στην ίδια δύσκολη πολιτική κατάσταση λόγω της υπόσχεσης που έδωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας σχετικά με την οικοδόμηση ενός τείχους που θα αποτρέπει τους παράνομους μετανάστες κι ότι το Μεξικό θα πρέπει να πληρώσει τον λογαριασμό, σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε ο Τραμπ με τον Νιέτα λίγο μετά την ορκωμοσία του τον Ιανουάριο.

“Εκείνοι θα πουν “ποιος θα πληρώσει για το τείχος, κύριε πρόεδρε;” και στους δύο μας και εμείς, και οι δύο, πρέπει να απαντήσουμε “θα το λύσουμε”” λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

“Θα το λύσουμε με κάποιο τρόπο. Αντίθετα με το να λες εσύ, “δεν θα πληρώσουμε” και εγώ να λέω “δεν θα πληρώσουμε”” τόνισε ο πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

%d bloggers like this: