Πλειστηριασμός: Με 2,5 εκατ. ευρώ τα σήματα ΕΘΝΟΣ και ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Την Τετάρτη 26 Ιουλίου στο Ειρηνοδικείο Αθηνών βγαίνουν σε αναγκαστικό πλειστηριασμό τα σήματα των εφημερίδων της «Πήγασος» του Φώτη Μπόμπολα, το Εθνος και το Εθνος της Κυριακής καθώς και η Ημερησία.

Τιμή εκκίνησης ως πρώτη προσφορά κατά την ημέρα του πλειστηριασμού ορίζεται για το Εθνος και το Έθνος της Κυριακής το ποσό των δύο εκατομμυρίων τριακοσίων πενήντα πέντε χιλιάδων (2.355.000) ευρώ και για την Ημερησία το ποσό των τετρακοσίων εβδομήντα έξι χιλιάδων (476.000) ευρώ. 

Ως εγγύηση ορίζεται το 30% της τιμής πρώτης προσφοράς, δηλαδή για το Εθνος το ποσό των επτακοσίων έξι χιλιάδων πεντακοσίων (706.500) ευρώ και για την Ημερησία το ποσό εκατόν σαράντα δύο χιλιάδων οχτακοσίων (142.800) ευρώ.

Επίσης σε πλειστηριασμό βγαίνουν και οι συμμετοχές της εταιρίας. Σε μάλλον, πολύ χαμηλές, τιμές: 20 χιλ ευρώ τα περιοδικά της εταιρίας, 156 χιλ ευρώ οι μετοχές του Πρακτορείου «Ευρώπη», 1 εκ ευρώ το 50% της Ίριδας, 20 χιλ ευρώ οι μετοχές της Άνωσης και επίσης 20 χιλ ευρώ οι μετοχές της «Πήγασος Interactive»

Δημήτρης Κανελλόπουλος (efsyn)
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΜΠΟΜΠΟΛΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΦΕ αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας από τις 06.00 της Τρίτης, 18 Ιουλίου 2017 έως τις 06.00 της Πέμπτης, 20 Ιουλίου 2017, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «GOAL NEWS», στις ιστοσελίδες «ethnos.gr», «imerisia.gr», «sentragoal.gr», «life.gr», «womenonly.gr», «elle.gr», «cinemag.gr» και «caranddriver.gr», καθώς και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις και τις λοιπές ιστοσελίδες του Ομίλου.

Η απεργία κηρύσσεται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας, η οποία, αφενός τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στις αποδοχές των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2017 και αφετέρου συστηματικά καταπατά κάθε συμφωνία και δέσμευση από την πλευρά της.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων καλούν τους συναδέλφους σε νέα συνέλευση, την Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, σε χρόνο που θα ανακοινωθεί.

%d bloggers like this: