Προβάδισμα 10% της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Pro Rata

Διψήφια διαφορά φαίνεται να έχει διαμορφώσει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταγράφεται και σε νέα δημοσκόπηση, αυτή την φορά από την εταιρεία ProRata για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σύμφωνα με τη αυτή, που καταγράφει το «ποσοστό δυνητικής επιρροής» των κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 34% των ψήφων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 24%.

Αντίστοιχα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνει 14%, το ΚΚΕ 11%, το Ποτάμι 10%, η Ένωση Κεντρώων 8,5%, η Χρυσή Αυγή 6,5% και οι ΑΝΕΛ 3%.

Η ίδια έρευνα καταγράφει πως η Λαϊκή Ενότητα έχει ποσοστό δυνητικής επιρροής 4,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 4% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 3%.

Στη δημοσκόπηση αυτή, οι πολίτες απάντησαν ακόμα ότι παρακολουθούν τις δημοσκοπήσεις, σε ποσοστό 70% «πάντα» ή «μερικές φορές», όμως μόλις το 12% δήλωσε ότι επηρεάζεται από αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη δημοσκόπηση που είχε δημοσιευθεί στις 25/09 και είχε πραγματοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η Νέα Δημοκρατία προηγείτο με 13% στην πρόθεση ψήφου έναντι του κυβερνώντος κόμματος:  το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκέντρωνε 30,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5%.

%d bloggers like this: