Π. Καμμένος: Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις

Την ανάγκη “να προτάξουμε το ηθικό μας ανάστημα και να επικαιροποιήσουμε τα μηνύματα ετοιμότητας και αποτροπής έναντι οποιουδήποτε κινδύνου, με ψύχραιμη αλλά και αποφασιστική αντιμετώπιση των προκλήσεων, από όπου και αν προέρχονται” επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στον χαιρετισμό του κατά τον εορτασμό του προστάτη της Αεροπορίας Στρατού Προφήτη Ηλία, στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, με αφορμή την 20ή Ιουλίου 1974, οπότε “έγινε η επαίσχυντη τουρκική εισβολή στη μαρτυρική Κύπρο”.

“Δυστυχώς” πρόσθεσε, “παρά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανισμών, ο “Αττίλας” ακόμη και σήμερα προκαλεί και αμφισβητεί παντοιοτρόπως τα διεθνώς αναγνωρισμένα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε ιδιαίτερη μνεία στους πεσόντες πιλότους και τα πληρώματα των ελικοπτέρων μας, “που έχοντας πλήρη επίγνωση των κινδύνων, εξετέλεσαν στο ακέραιο την αποστολή τους και δυστυχώς κάποιοι από αυτούς δεν γύρισαν πίσω στους δικούς τους ανθρώπους και την στρατιωτική τους οικογένεια”.

“Σε αυτούς χρωστάμε την υποχρέωση να μην υποστείλουμε ποτέ τις σημαίες και να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα κυρίαρχη και υπερήφανη. Αξίζουν κάθε τιμής τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που νυχθημερόν μας εξασφαλίζουν ελευθερία και ανεξαρτησία. Η δική μας ιερή υποχρέωση απέναντι στη θυσία των πεσόντων, είναι να διαφυλάξουμε και να υπερασπιστούμε τα ιδανικά τους, να τα κάνουμε πράξη με τις επιλογές μας, μεταγγίζοντάς τα ανόθευτα στα παιδιά μας και στις γενιές που έρχονται” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξήρε την συμβολή των πτητικών μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων στην ενίσχυση και την στήριξη των τοπικών κοινωνιών, ιδιαίτερα στα νησιά μας και την παραμεθόριο, αυξάνοντας το αίσθημα ασφαλείας στις τοπικές κοινωνίες.

“Η καθοριστική συμβολή σας σε έκτακτες ανάγκες και πυρκαγιές, η μεταφορά ασθενών, η έρευνα και διάσωση, οι πολυποίκιλες εκπαιδευτικές σας δραστηριότητες, μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε. Η επιτυχία του έργου σας είναι εντελώς πασίδηλη και όλο και περισσότερο αναγνωρισμένη” ανέφερε.

Τέλος, ο κ. Καμμένος εξέφρασε τη βεβαιότητα, “ότι εντός του επομένου έτους θα έχουμε τη δυνατότητα, όχι μόνο απλώς να συντηρήσουμε και να ανανεώσουμε τα υφιστάμενα μέσα, αλλά και να δώσουμε τη δύναμη στην Αεροπορία Στρατού με νέα μέσα, να έχει πλέον μία πολύ εκτενέστερη αποστολή, ιδιαίτερα στα νησιά και την παραμεθόριο”.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

%d bloggers like this: