Ρέγκλινγκ: Η ελληνική κυβέρνηση βαδίζει στο σωστό δρόμο

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Γερμανία με τίτλο Γερμανία, Ελλάδα και ευρώ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση βαδίζει στο σωστό δρόμο, υπογράμμισε όμως την ανάγκη συνέχισης της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Ρέγκλινγκ υπογράμμισε ότι αν συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια, η Ελλάδα θα είναι ικανή να χρηματοδοτήσει τις δανειοδοτικές της ανάγκες μέσω των αγορών. Πρόσθεσε, επίσης, πως η πρόσφατη έκδοση 5ετούς ομολόγου συνιστά ένδειξη ότι οι επενδυτές έχουν αρχίσει να εμπιστεύονται την Ελλάδα ξανά. «Εάν η κυβέρνηση συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, οι υπόλοιπες χώρες – μέλη της Ευρωζώνης είναι έτοιμες να  παράσχουν περαιτέρω ελάφρυνση στο δημόσιο χρέος», είπε ο κ. Ρέγκλινγκ.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ESM πραγματοποίησε ειδική μνεία στην «αξιοσημείωτη πρόοδο» της χώρας, από το 2009 έως σήμερα, τονίζοντας ότι η Γερμανία «θα πρέπει να σέβεται και να λαμβάνει υπόψη» αυτή την εξέλιξη.

Τέλος, διαμήνυσε ότι η γερμανική άποψη πως «στην Ελλάδα δεν έγινε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια» διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και προσβάλει τον ελληνικό λαό.

%d bloggers like this: