ΣΥΡΙΖΑ: Πεδίο για ρουσφέτια ο χώρος της Υγείας για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Επίθεση στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο που αντιμετώπιζαν τον τομέα της υγείας εξαπολύει με ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας στα δυο κόμματα ότι τον χρησιμοποίησε ως.

Με αφορμή τη σημερινή κατάθεση του πρώην προέδρου του νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν” Ανδρέα Μαρτίνη, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στη δημόσια υγεία, η Κουμουνδούρου υπογραμμίζει πως οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αντιμετώπιζαν το συγκεκριμένο τομέα ως λάφυρο και ως πεδίο για ρουσφέτια.

“Οι αναφορές του κ. Μαρτινη στις μεθοδεύσεις μέσω τροπολογιών προκειμένου το ίδρυμα να περάσει στα χέρια ιδιωτών, δείχνουν πως η μοναδική έγνοια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ήταν η εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων και όχι η υγειά των πολιτών”, τονίζεται στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, επίσης αναφέρεται στις αποκαλύψεις του πρώην προέδρου του ιδρύματος ότι “όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί εκτός από τον Τσίπρα και τον Καραμανλή καθώς και σχεδόν όλοι οι πρώην υπουργοί υγείας ζήτησαν ρουσφέτια” και υπογραμμίζει πως αυτές οι αποκαλύψεις δείχνουν το μέγεθος του πελατειακού συστήματος που οικοδόμησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

“Έχουν να πουν κάτι για όλα αυτά στη ΝΔ ή θα επιμείνουν στην ενοχή σιωπή;”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

%d bloggers like this: