Σε πυρετό φημών και σεναρίων αρχίζει το Eurogroup

Με τουλάχιστον 3 ώρες καθυστέρηση και μετά από έντονες παρασκηνιακές συζητήσεις άρχισε το Eurogroup με όλα τα σενάρια για την έκβασή του να παραμένουν ανοικτά.

Στις 7:30 το απόγευμα, με τουλάχιστον 3 ώρες καθυστέρηση και μετά από έντονες παρασκηνιακές συζητήσεις άρχισε το Eurogroup με όλα τα σενάρια για την έκβασή του να παραμένουν ανοικτά. Λίγο πριν από την έναρξη, ξεκίνησε όργιο φημών ότι κατατίθεται στο τραπέζι του Eurogroup κείμενο με κοινά σημεία που συμφώνησαν Ελλάδα και Γερμανία κατά την διάρκεια των συσκέψεων που προηγήθηκαν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι υπουργοί του Eurogroup και η Ελλάδα συμφώνησαν στην παράταση του ελληνικού προγράμματος. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερώσει τον Τουσκ ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία θα ζητήσει Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή.

Ως γνωστόν, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης των υπουργών και σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην ελληνική αποστολή, οι Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί και Λαγκάρντ είχαν επαφές με τους Γιάνη Βαρουφάκη και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, οι οποίοι φέρονται να ήταν σε ξεχωριστά δωμάτια. Σκοπός των κυλιόμενων συνομιλιών ήταν να ξεκαθαριστεί το τοπίο πριν οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης βρεθούν στο τραπέζι για να συζητήσουν το ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης. Το κλίμα ήταν βαρύ, με τους υπουργούς οικονομικών των άλλων χωρών να κάνουν – στην καλύτερη περίπτωση – πολύ προσεκτικές δηλώσεις για την έκβαση της συνεδρίασης.

 

Πηγή: www.thetoc.gr