Σοκ! «Τρύπα» 400 εκατ. ευρώ σε ένα τρίμηνο στα Ταμεία

Από ασφυξία κινδυνεύουν τα ασφαλιστικά ταμεία, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Οκτώβριο και μετά καταγράφεται υστέρηση 16- 17% στα προσδοκώμενα έσοδα, ανοίγοντας έτσι μια «τρύπα» περίπου 400 εκατ. ευρώ μέσα σε μόλις ένα τρίμηνο!

Η μηνιαία υστέρηση είναι της τάξης των 130 εκατ. ευρώ και τουλάχιστον μέχρι το Φεβρουάριο, οπότε αναμένεται ο σχηματισμός της επόμενης κυβέρνησης, θεωρείται ότι η κατάσταση δεν θα διορθωθεί. «Αν δεν αναστραφεί η εικόνα μετά από το Φεβρουάριο, θα έχουμε σοβαρό ταμειακό πρόβλημα», τονίζει χαρακτηριστικά παράγοντας που έχει άμεση γνώση των πραγμάτων, σημειώνοντας ότι μόλις και μετά βίας μπορεί να συμμαζευτεί η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί ως τώρα.

Σημειώνεται ότι ήδη ο Προϋπολογισμός προβλέπει έλλειμμα 741 εκατ. ευρώ στα Ταμεία, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι με την «τρύπα» του τελευταίου τριμήνου, το ταμειακό έλλειμμα θα ξεπεράσει τα 1,1 δισ. ευρώ. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι χρειάστηκε η αποδέσμευση 300 εκατ. ευρώ από το Αποθεματικό του Προϋπολογισμού, προκειμένου να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες των Ταμείων.