Στο δικαστήριο μεταφέρονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Στα δικαστήρια της Ανδριανούπολης αναμένεται να μεταφερθούν οι δυο ‘Ελληνες στρατιωτικοί προκειμένου να δώσουν τους κωδικούς PIN των κινητών τους.

Ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης, οδηγήθηκαν στη φυλακή, με την κατηγορούμενοι ότι εισήλθαν παράνομα σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη, ενώ τα κινητά τους είχαν σταλεί στη διεύθυνση Χωροφυλακής στην Άγκυρα για να εξεταστεί το ενδεχόμενο της κατασκοπίας. Μέχρι να οριστεί το δικαστήριο, οι δύο στρατιωτικοί παρέμεναν σε φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Το γεγονός ότι και η ελληνική πλευρά παραδέχθηκε επίσημα την παράνομη είσοδο των δύο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε τουρκικό έδαφος, δια στόματος ΑΓΕΕΘΑ αλλά και υπουργού Εξωτερικών, δίνει ένα πάτημα στην τουρκική πλευρά. Αυτό που προσπαθούν από την πρώτη στιγμή είναι να προσάψουν την κατηγορία της κατασκοπίας. Αυτό φαίνεται και από τις αναρτήσεις στον τουρκικό Τύπο, μιλούσαν εξ αρχής για κατασκοπία.
Αφής στιγμής οι δικηγόροι υπέβαλαν αίτηση αποφυλάκισης στις 5 Μαρτίου, η τουρκική νομοθεσία ορίζει ότι η επόμενη μπορεί να υποβληθεί στις 5 Απριλίου, ένα μήνα μετά.

%d bloggers like this: