Συνάντηση Μ. Βαρβιτσιώτη με τον δήμαρχο Σάμου

«Η Σάμος σήμερα υποφέρει. Υποφέρει από την κυβερνητική ανεπάρκεια στη διαχείριση του προσφυγικού», δήλωσε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο και πολυάριθμη αντιπροσωπεία από φορείς της περιοχής.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι η Σάμος «υποφέρει επειδή περισσότεροι από 3.900 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες διαμένουν σήμερα σε υποδομές χωρητικότητας 650 θέσεων και άλλοι περίπου 2.000 στοιβάζονται άναρχα σε αυτοσχέδιους χώρους διαμονής, πέριξ του κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης».

Και συμπλήρωσε: «Υποφέρει, επειδή την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει να κωφεύει στις κραυγές αγωνίας των τοπικών φορέων της που αντικρίζουν καθημερινά το νησί τους να μετατρέπεται σε υγειονομική βόμβα. Στο Βαθύ της Σάμου αντικατοπτρίζεται σήμερα η πλήρης ανικανότητα της κυβέρνησης. Είναι, πλέον, σαφές πως για τον αρμόδιο υπουργό δεν υπάρχει ούτε χρόνος, ούτε δικαιολογίες. Η αποσυμφόρηση του βρειοανατολικού Αιγαίου από τους παράνομους μετανάστες θα έρθει μαζί με την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία».

%d bloggers like this: