Τα 6 πιο συνηθισμένα ψέμματα στον κόσμο της Wall Street

Στον κόσμο της Wall Street υπάρχουν δύο θεωρίες τις οποίες φροντίζουν να ακολουθούν όσοι εντάσσονται μέσα σε αυτόν.

Η πρώτη λέει πως ο καθένας είναι ψεύτης μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο, και η δεύτερη, βασισμένη στο απόσπασμα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, αναφέρει πως «ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε αν μπορείτε να εμπιστευθείτε κάποιον είναι να τον εμπιστευτείτε».

Αυτό όμως δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αν εμπιστεύεστε τον καθένα στη Wall Street τότε δύσκολα θα πετύχετε, και αν πάλι δεν εμπιστευτείτε κανένα τότε η αποτυχία είναι σίγουρη.

Εδώ θα βρείτε 6 πιο συνηθισμένα ψέματα στη Wall Street:

1. «Έχω ένα επαγγελματικό δείπνο απόψε», αυτή η φράση αποτελεί σανίδα σωτηρίας για έναν επενδυτή αφού η γυναίκα του ή η σύντροφός του δύσκολα θα μπορούσε να του γκρινιάξει ή αν τον εμποδίσει να πάει, αφού πρόκειται για δουλειά.

2. «Ο πελάτης μου έφερε ολόκληρο το γραφείο συναλλαγών του για δείπνο». Αν παρευρεθήκατε σε ένα δείπνο και ο λογαριασμός ήταν πολύ υψηλός, κάτι που θα δημιουργούσε υποψίες στους υπολοίπους του γραφείο, τότε μπορείτε απλά να αρχίσετε να του λέτε ονόματα που παρευρέθηκαν μαζί σας. Μπορείτε απλά να πείτε ότι σε ένα βράδυ είχατε τρία επαγγελματικά ραντεβού.

3. «Μιλήσαμε με την εταιρεία». Όσες πιθανότητες έχει αυτή η φράση να είναι αληθής άλλες τόσες έχει να είναι και ψέμματα.

4. «Το μεγάλο αφεντικό είναι στην πόλη» πρόκειται για μια φράση που λέγετε συχνά προκειμένου να πιέσει τους πελάτες να στείλουν μια παραγγελία άμεσα, λέγοντάς τους απλά πως το αφεντικό παρακολουθεί τα πάντα από κοντά.

5. «Λυπάμαι, αλλά δεν είναι στο γραφείο. Είχε μια πρωινή συνάντηση» πρόκειται για μια εξαιρετική δικαιολογία συνήθως μεταξύ συναδέλφων που συνήθως μεταφράζεται ως δεν έχω ιδέα που είναι ο συνάδελφός μου, απλά δεν θέλουν να τους καρφώσουν.

6. «Δεν λέω ψέματα» αν ακούσετε αυτή τη φράση από ένα άτομο τότε να είστε σίγουροι πως λέει ψέμματα.

Πηγή: www.newmoney.gr