Τουρκία: Αναμένουμε την έκδοση των «οκτώ» το συντομότερο δυνατό

Σύμφωνα με όσα, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Anadolu, η Άγκυρα περιμένει την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα «το συντομότερο δυνατό», όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Bekir Bozdağ.

Η δήλωση Bozdağ ήλθε μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα, γεγονός που καταδεικνύει ότι δεν πρόκειται για προσωπική τοποθέτηση αλλά για κυβερνητική θέση, δίνοντας νέα τροπή στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών και σημειώνεται μετά την αναστολή της διαδικασίας χορήγησης ασύλου του ενός και τη σύλληψή του από τις ελληνικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της έκδοσης τέθηκε σε επίπεδο κορυφής κατά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan στην Αθήνα στα μέσα Δεκεμβρίου. Η ελληνική κυβέρνηση είχε παραπέμψει τον κ. Erdogan στην απόφαση του Άρειου Πάγου, διαμηνύοντας πως το ζήτημα εμπίπτει στην αρμοδιότητα της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.

Η δήλωση Bozdağ συνιστά επίσης έμμεση απόρριψη της ιδέας του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή περί δίκης των οκτώ στην Ελλάδα, αν και ακόμα δεν είναι σαφές εάν είναι νομικά εφικτό.

%d bloggers like this: