Το απόλυτο γκάτζετ που σας “λύνει τα χέρια”

Πόσα τηλεκοντρόλ χρειάζεται ο σύγχρονος άνθρωπος για να δει τηλεόραση, να παίξει video games, να δει DVD ή να γράψει το αγαπημένο του πρόγραμμα σε DVR?

Σκεπτόμενοι αυτό, αλλά και την αντιαισθητική εικόνα ενός τραπεζιού που είναι γεμάτο με τηλεχειριστήρια, οι άνθρωποι της εταιρείας Ray Super Remote αποφάσισαν να φτιάξουν ένα νέο τηλεκοντρόλ που θα γίνει το κεντρικό νευρικό σύστημα του σπιτιού, ελέγχοντας όλες τις συσκευές που αφορούν την ψυχαγωγία.

Η συσκευή είναι τεχνολογίας touch-screen και παρουσιάστηκε χθες Τρίτη. Έχει σχεδιαστεί να ελέγχει τηλεοράσεις, καλωδιακά κανάλια, DVD, κοσνόλες για βιντεοπαιχνίδια. Επιπλεόν, το λογισμικό του είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να μαθαίνει τις προτιμήσεις των χρηστών κι έτσι να κατηγοριοποιεί προγράμματα που ταιριάζουν με τα προσωπικά τους γούστα του.

Η τιμή του ανέρχεται σε 199 δολάρια και αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά τον ερχόμενο Μάιο ή Ιούνιο. Η αρχή, όπως συνήθως, θα γίνει από τις ΗΠΑ. Άγνωστό το πότε θα έρθει και στην Ευρώπη, αλλά, πιθανότατα, οι εταιρείες θα περιμένουν να δουν πώς θα τα πάει από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί πως η προσπάθεια για ένα multi τηλεχειριστήριο δεν είναι η πρώτη. Πολλές εφαρμογές κινητών τηλεφώνων πρόσφεραν τρόπους να μετατρέπει κανείς το smartphone ή το τάμπλετ του σε πολυχειριστήριο.

Η διαφορά με το τηλεχειριστήριο του Ray είναι ότι θα μπορεί να ελέγχει πάνω από 200.000 συσκευές και μπορεί να έχει εφαρμογές που θα του επιτρέπουν να ελέγχει κι άλλες οικιακές συσκευές που έχουν δυνατότητα σύνδεσης στο Ιντερνετ, όπως είναι πχ ο θερμοστάτης Nest της Google.

Η μπαταρία του διαρκεί περίπου 10 μέρες και μπορεί εύκολα να επαναφορτιστεί. Τπο ερώτημα, πάντως που θέτει το Business Insider, είναι το πόσοι άνθρωποι ενοχλούνται τόσο πολύ από τα πολλά τηλεκοντρόλ, ώστε να διαθέσουν σχεδόν 200 δολ. για να πάρουν ένα καινούργιο.

 

Πηγή: www.newmoney.gr

%d bloggers like this: