Το μπαλάκι στους ευρωπαίους απο το ΔΝΤ για τις συντάξεις

Το ΔΝΤ υπαναχωρεί από τη σκληρή του στάση για τις συντάξεις, παραπέμποντας το ζήτημα της ακύρωσης των περικοπών στους Ευρωπαίους όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με την Christine Lagarde και τον Poul Thomsen στο Μπαλί.

Σύμφωνα με την  το υπουργείο Οικονομικών τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς για το θέμα των συντάξεων άκουσαν με «ενδιαφέρον» από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο Κριστίν Λαγκάρντ και Πολ Τόμσεν, στις σημερινές συναντήσεις που έγιναν στο Μπαλί στο περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας

Αυτά αφορούσαν τόσο στο ότι η μείωση των συντάξεων δεν αποτελεί διαρθρωτικό μέτρο όσο και για το ότι υπάρχει πλέον ο δημοσιονομικός χώρος για να υλοποιηθεί η πλειονότητα των αντιμέτρων σε βάθος τετραετίας.

Κατά την ανακοίνωση του υπουργείου επισήμαναν ότι το μέγεθος του δημοσιονομικού χώρου είναι πρωτίστως ζήτημα μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων και τέλος, ότι ο δημοσιονομικός χώρος πρέπει να ξοδευτεί προς όφελος της κοινωνίας και της ανάπτυξης.

Τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι οι περικοπές στις συντάξεις δεν θα εφαρμοστούν, ωστόσο σε κάθε περίπτωση την τελική απόφαση θα τη λάβει το Βερολίνο.