..." />

Το πρωινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου – (10/11)

____________

  • Απειλή
ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

Η συνεχής αναβολή των πλειστηριασμών, λόγω των αντιδράσεων, συνιστά συστημική απειλή για τις τράπεζες.

Η κυβέρνηση, που παρακολουθούσε επί μήνες αδρανής τη ματαίωσή τους, το αντιλήφθηκε αργά και κατόπιν της πίεσης από τους θεσμούς.

Αλλη μία θύελλα που έσπειρε και καλείται τώρα άρον άρον να αντιμετωπίσει.

Έντυπη Κ

  • Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη (09.11.17) στην ΚΑΘΗ
p--4
  • Η κόλαση και ο παράδεισος του Τσίπρα
Ηταν μια (έκτακτη) συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε έναν και μοναδικό στόχο: Τα Paradise Papers.
Αλλά ο Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία), για να τηρήσει τα προσχήματα, άρχισε την ομιλία του με την αξιολόγηση, ζήτησε από όλους να στρωθούν στη δουλειά, μίλησε για το θολό τοπίο που υπήρχε έως τώρα στη χώρα, η οποία αρχίζει σιγά-σιγά να οδεύει προς την ανάπτυξη, καταράστηκε το «αριστερό success story», κάπου στο μέσον της ομιλίας του κάλυψε και τον Νίκο Τόσκα, αλλά οι βουλευτές του κάτι περίμεναν. Περίμεναν να ακούσουν τα… ευχάριστα (όπως έλεγαν).
Κάτι που αντελήφθη και ο κ. Τσίπρας και τους αποζημίωσε στο τέλος της ομιλίας του λέγοντάς τους: «Ξέρω τι ακριβώς περιμένετε, τους φορολογικούς παραδείσους». Και σείστηκε η αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής από τα χειροκροτήματα.
Προηγουμένως όμως και πριν σας πω τι ακριβώς είπε για «παράδεισο και κόλαση» (μαζί), φρόντισε να επιτεθεί (ας μου επιτραπεί αυτή η μετριοπαθής έκφραση) με σφοδρότητα εναντίον του Κ. Μητσοτάκη. Ηταν ίσως η πλέον σφοδρή επίθεση που έκανε ποτέ στον πρόεδρο της ΝΔ, αλλά και στην οικογένειά του.
Και τι δεν του είπε ότι είναι: Από «ανόητος»και «λαϊκιστής», έως ακόμα και «ακροδεξιός», «τοξικός», «συκοφάντης» και «ψεύτης».
Μαζί μ’ όλα τα κοσμητικά επίθετα που στόλισε (χωρίς βεβαίως αντίλογο) τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόσθεσε (στα διαλείμματα των προσωπικών επιθέσεων προς τον κ. Μητσοτάκη) και τις «υπερπαραγωγές ψευδών μονταζιέρων» που χρησιμοποιεί, ότι «έχει κατατάξει το ήθος του στις δυνάμεις της Ακρας Δεξιάς και της άκρας ανοησίας», ότι «σπρώχνει τη μεγάλη παράταξη της ΝΔ στον κατήφορο της υπονόμευσης» και πολλά άλλα που έκαναν τους βουλευτές του να χειροκροτούν.
ΣΣ: Και πέρασαν και περνούν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα.
ΣΧΟΛΙΑ ΦΙΛΗΣ του Μ/Μ: Η τρομοκρατία είναι φασισμός.
Δεν στερείς τη ζωή από τον ιδεολογικό σου αντίπαλο. Τον κατατροπώνεις και τον αφανίζεις πολιτικά, αν έχεις τα κότσια κι αν βρεις ευήκοα ώτα.
Σωσμός με το στανιό δεν γίνεται (αφού αυτοί θεωρούν εαυτούς σωτήρες και οι υποστηρικτές τους τους παρουσιάζουν για καλόπαιδα).
Υπάρχει η κάλπη. Ας μιλήσει εκεί το πόπολο. Κι ο Κουφοντίνας δεν είναι κανένας ήρωας να χύνεται τόσο μελάνι για την υποστήριξή του, λες και είναι ο Νέλσον Μαντέλα.

Έχουμε χάσει τελείως το μέτρο σε αυτήν τη χώρα. Τελείως! Είμαστε ομαδικώς για τον ψυχίατρο!
….
Κλασική αντίληψη μέσου λοβοτομημένου Έλληνα
  • “Δεν θες τον Κουφοντίνα, θέλεις τη Μαέβα. Δεν θέλεις τη Μαέβα, θες τον Κουφοντίνα. Σίγουρα πρέπει να θέλεις κάποιον από τους δύο. Δεν γίνεται αλλιώς. Δεν έχω άλλα κουτάκια στον εγκέφαλο να σε κατατάξω”. Κλασική αντίληψη μέσου λοβοτομημένου Έλληνα.

…….

Το μεγάλο δράμα της εν Ελλάδι αριστεράς, είναι ότι έχει μαζέψει κάθε λογής καρνάβαλους. Ανθρώπους απαίδευτους, ανίκανους, τεμπέληδες, αρπακολατζήδες και θρασείς.

ΜΗΝΥΜΑ – ΦΙΛΗΣ κι αυτό: Υιός Κουφοντίνα …. ένα αστέρι γεννιέται....

Ο πατέρας του σκότωνε στο όνομα της επανάστασης κ το καμάρι του κάνει χρήση της λέξης δημοκρατία κ της λέξης νόμιμος !!!!

  • Κανονικά δεν θα έπρεπε να φέρει την υπηκοότητα του κράτους που τον ανέχεται!!!!
  • Έλεος πια!!! Με τον κάθε κακομαθημένο ανόητο επαναστάτη του τουιτερ !!!
  • Έκτορας…. του έδωσαν κ ελληνοπρεπές όνομα…
  • ε όχι!!!! Βαρέθηκα πια να ακούω τον κάθε βολεμενο χλεχλεΤσέ !!!!!!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ: Μα πως περπατά κανείς ελεύθερος σε ένα αστικό καθεστώς και μάλιστα με μια κυβέρνηση που εφαρμόζει (το τρίτο και καλύτερο) μνημόνιο; Και την μισή ασφάλεια να σε παρακολουθεί; Τι σόι ελευθερία είναι αυτή -ειδικά μάλιστα αν αυτοαποκαλείσαι και επαναστάτης.

  • Δηλαδή τι ακριβώς;

Ένας μέγας επαναστάτης που θέλει να αλλάξει τα πάντα με τη βία λαμβάνει άδεια από το αστικό καθεστώς για 48ώρες και μετά επιστρέφει πίσω σαν κύριος;

Παλιά οι επαναστάτες, όσοι ένιωθαν έτσι, ένιωθαν πιο ελεύθεροι πίσω από τα κάγκελα παρά στην δήθεν ελευθερία ενός καθεστώτος που μισούσαν.

Και, φυσικά δεν ακολουθούσαν τους κανόνες ούτε συνδιαλέγονταν –πάρε μια άδεια, υπόσχομαι να γυρίσω μεθαύριο- με ένα σύστημα που προσπαθούσαν να ανατρέψουν.

ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ: 

Παλιά, όταν κυβερνούσαν οι άλλοι είχαμε προβοκάτσιες για να αποσπάσουν την προσοχή του κόσμου από τα προβλήματα. Τώρα οι προβοκάτσιες γίνονται για να αποσπάσουν την προσοχή του κόσμου από τις επιτυχίες της κυβέρνησης.

Υ.Γ. Που να ήταν και επιτυχία της κυβέρνησης τα Paradise Papers ή έστω να είχε μια κάποια, ελάχιστη, συμμετοχή.

«Πλήρως καταδικαστέα η επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, δεν τιμά κανένα σε μια δημοκρατία» δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας το πρωί στην…AVGI.GR
Φωτογραφία της Κατερίνα Πάντα.
ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: Απόφαση-σταθμός του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που αφορούσε τη μετεγκατάσταση έδρας μιας Πολωνικής Εταιρίας στο Λουξεμβούργο, έκρινε πως στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι Εταιρίες μπορούν άνετα κι ελεύθερα να αλλάζουν έδρες εγκατάστασης σε άλλα Κράτη-μέλη, λόγω καλύτερων λογιστικών/ασφαλιστικών/φορολογικών/εμπορικών λόγων, έστω κι αν η κύρια δραστηριότητα τους παραμένει σε άλλη Χώρα-μέλος, χωρίς δυνατότητα τιμωρητικών ποινών από τις φορολογικές διοικήσεις των Κρατών που εμπλέκονται!

https://curia.europa.eu/jcms/upload/docs/application/pdf/2017-10/cp170112el.pdf
https://www.taxsolution.gr/blog/2017-10/27282.html