Τσίπρας: Ανάπτυξη περίπου 2% για το 2017

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του για τα εγκαίνια της Ιονίας Οδού, επισήμανε ότι: «Ρεαλιστικός είναι ο στόχος για μια νέα Ελλάδα, απαλλαγμένη από τα βαρίδια του παρελθόντος και την επιτροπεία», ενώ πρόσθεσε ότι: «Είμαστε πιο κοντά από ποτέ, αυτά τα δύσκολα χρόνια, στην ολοκλήρωση αυτού του δύσκολου δρόμου», για να υπογραμμίσει ότι «η Ελλάδα γυρίζει σελίδα».

Ο πρωθυπουργός προέβλεψε ανάπτυξη «περίπου 2%» για το 2017, λέγοντας ότι τέτοιο ρυθμό είχαμε να δούμε από το 2008. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «έργα όπως η Ιονία Οδός αποτελούν τμήματα ενός στρατηγικού σχεδίου που θα αλλάξει στο σύνολό της την εικόνα της χώρας», τονίζοντας πως «η Ιόνια Οδός φέρνει πιο κοντά την Ε.Ε. με τα δυτικά Βαλκάνια». Ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε επίσης την Ήπειρο «αδικημένη περιοχή, ειδικά στα χρόνια της ευμάρειας».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση καταφέρνει να αποδείξει πως τα μεγάλα έργα που αναβαθμίζουν και δίνουν πνοή στους πολίτες μπορούν να συμβαδίζουν με το δημόσιο συμφέρον. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να κάνει ιδιαίτερη μνεία στο έργο της κυβέρνησής του: «Μέσα σε 2,5 χρόνια επανεκκινήσαμε τα έργα και τηρήσαμε τα χρονοδιαγράμματα», είπε.

«Στόχος είναι η νέα Ελλάδα να είναι απαλλαγμένη από τα βαρίδια του παρελθόντος, μια Ελλάδα που θα στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και θα σχεδιάζει το μέλλον για τους νέους ανθρώπους» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως οι νέοι άνθρωποι «μπορούν να αντλήσουν από τα πλεονεκτήματα της χώρας και να μείνουν εδώ η και να επιστρέψουν όσοι έχουν φύγει».

%d bloggers like this: