Τσίπρας: Η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει σελίδα στο παραγωγικό μοντέλο

Ο πρωθυπουργός, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Apivita, υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει σελίδα στο παραγωγικό μοντέλο που έχει υιοθετήσει μέχρι τώρα, ενώ επισήμανε ότι χρειάζεται η δημιουργία ενός νέου παραγωγικού πλαισίου που θα δώσει δυναμική στην ελληνική οικονομία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε στην ομιλία του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ» και διευκρίνισε ότι η Apivita είναι μία εταιρεία που έχει ξεχωρίσει όχι μόνο για τους εντυπωσιακούς ρυθμούς της, αλλά και γιατί είναι μία επιχειρηματική προσπάθεια που κατάφερε να μεγαλουργήσει με μία διαφορετική φιλοσοφία από την αρχή έως το τέλος.

Η κερδοφορία της ήρθε ως συνέπεια, είπε ο πρωθυπουργός, μιας πολύχρονης δουλειάς πάνω στην ποιότητα του προϊόντος. «Τίποτα δεν μπορεί να είναι επιτυχημένο, εάν δεν το αγαπάμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, μπορούμε να οικοδομήσουμε μία οικονομία σε μία εντελώς διαφορετική βάση και «να επουλώσουμε τις πληγές μας».

«Επιδίωξή μας είναι να μετατρέψουμε αυτά που έκανε η Apivita σε κανόνα», τόνισε ο πρωθυπουργός «και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε αυτή η μικρή Ελλάδα να είναι μία άλλη Ελλάδα και να ανθίσει ένα καινούργιο παραγωγικό μοντέλο». Ενα παραγωγικό μοντέλο, το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, θα επικεντρώνεται στη βελτίωση του προϊόντος μέσα από την έρευνα και την καινοτομία και θα έχει ως συστατικό στοιχείο το σεβασμό των δικαωμάτων των εργαζομένων. Επειδή, όπως είπε, οι εργασιακές σχέσεις είναι ένας απο τους σημαντικότερους κρίκους στην αλυσίδα παραγωγής.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στόχος είναι να αξιοποιήσουμε αυτά που μας προσφέρει η φύση για να προχωρήσουμε σε ένα άλλο μοντέλο παραγωγής, καθώς το παραγωγικό μοντέλο που ίσχυε μέχρι τώρα ήταν λάθος.

«Το σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας είναι η ελληνική φύση, που παρείχε τη δυνατότητα στους παππούδες μας, σε εμάς, αλλά και στο μέλλον στα παιδιά μας, να γεύονται αυτά τα ασύγκριτα σε ποιοτικό επίπεδο προϊόντα, αλλά και να τα αξιοποιήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα νέο παραγωγικό πλαίσιο που θα δώσει δυναμική στην ελληνική οικονομία» τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Επεξεργαζόμαστε μια σειρά από πρωτοβουλίες που εξυπηρετούν την αναγκαιότητα στοχευμένης διαφοροποίησης της αγροτικής παραγωγής υπέρ προϊόντων που το μικροκλίμα της χώρας μας όχι μόνο επιτρέπει, αλλά και επιβάλλει» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

%d bloggers like this: