Τσίπρας: Το πολιτικό κλίμα αρχίζει να αλλάζει στην Ελλάδα

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην πορτογαλική εφημερίδα Diario de Noticias, χαρακτηρίζει  την επικείμενη έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018, νίκη για τον ελληνικό λαό αλλά και δικαίωση για τον ίδιο.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση αν θεωρεί ότι είναι και δική του προσωπική νίκη η έξοδος από το μνημόνιο το 2018 σημειώνει:

«Πάνω απ΄ όλα είναι μια νίκη για τον ελληνικό λαό. Για μένα ίσως να είναι δικαίωση, αλλά δεν θέλω να μιλάω για πολιτική με προσωπικούς όρους. Διότι θεωρώ ότι η πολιτική είναι ένα ζήτημα συλλογικό. Θεωρώ ότι η έξοδος από το μνημόνιο, προστατεύοντας ταυτόχρονα τις πιο ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες και ταυτόχρονα αποτρέποντας την καταστροφή της χώρας, είναι ένα γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό που ανήκει σε όλο τον ελληνικό λαό και όχι σε μια Κυβέρνηση. Και το μήνυμα που εμπεριέχει είναι ότι όταν ένας λαός ανθίσταται και εκφράζει την αντίστασή του στις εφαρμοζόμενες πολιτικές, τότε μόνο ο συσχετισμός δυνάμεων στην Ευρώπη μπορεί να αλλάξει. Διότι η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος και η έξοδος από το μνημόνιο συσχετίζονται με την συμμετοχή του ελληνικού λαού στις πολιτικές εξελίξεις

%d bloggers like this: